L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 29 de juny del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La sentència completa del TSJ


La Cotorra us dóna a conéixer avui la sentència completa del TSJ valencià sobre la reclamació interposada per Compromís per tal que se li adjudicaren els 30 vots que falten en el recompte i per tant el 10é regidor. 

Hem sofert atacs per haver informat i explicat amb claredat quin era l’estat de la qüestió en cada moment del procés, una informació que vam iniciar uns dies abans de la data prevista de constitució dels ajuntaments (13 juny) i on vam explicar perquè no es constituiria el de Tavernes. 

També informàvem que EU era l’únic partit que havia presentat al·legacions al recurs de Compromís, però que no sabíem en quin sentit ho havia fet. Copiem textualment: “No ha transcendit en quin sentit farà EU les al·legacions: si demanarà el regidor, que no li han atorgat les urnes, per no haver presentat Compromís la reclamació al recompte de la JEZ el dia que tocava o farà expressa renuncia del mateix en considerar que les urnes no li l'han atorgat. Hem escoltat opinions de les dues classes entre membres d'EU, però sempre expressades a títol personal”. 

La frase ens ha dut tot un seguit de desqualificacions i critiques, quan simplement explicàvem la situació concreta en eixe punt del procés: Dies abans del 13 de juny, se sabía que EU havia presentat al·legacions, però no el contingut. I també era sabut i indiscutible: per no haver presentat Compromís la reclamació al recompte, se li atorgava un segon regidor a EU no aconseguit en les urnes. I això és una veritat com un temple. 

Després vam explicar perquè l’Ajuntament es constituirà el dia 3 de juliol, en base al que diu la Llei Electoral, i tal com hem conegut els documents hem anat informant dels detalls del recurs i al·legacions. Mai no hem tergiversat, interpretat, ni canviat cap coma dels documents. Mai no hem criticat la postura d’EU, totalment legal – encara que ells interpreten que hem publicat falsedats i en contra seua - i per això no hem tingut cap dubte ni problemes de consciència a l’hora de fer conéixer l’escrit d’al·legacions d’EU com ara donem a conéixer la sentència completa.


Demanem l’atenció del lector als punts “Antecedentes de hecho”. En el primer, deixa ben clar que només hi hagut un recurs de Compromís, en el TSJ, en el segon al final explica que el Ministeri Fiscal demanava el 10 regidor per a Compromís si es demostrava “lo alegado”, o siga que els 30 vots eren seus, com es va demostrar, i el punt tercer diu clarament que EU impugnava el recurs de Compromís.

Que el lector valore el comunicat d'EU, on ens posa a caldo, i la informació que hem oferit, on mai no hem fet cap valoració de l’actuació d’EU. Simplement ens hem limitat a informar i només sobre el recurs al TSJ. Hauríem pogut parlar si ha estat o no EU Tavernes qui promou l'al·legació, les peticions d’EU a Compromís de regidories, o opinions personals que alguns tenen sobre els regidors electes de Compromís i la seua capacitat de gestió en l'Ajuntament, però ens les hem callades. No anava amb el tema.

Pensem que la publicació que hem fet,  de les al·legacions d’EU i ara avui de la sentència del TSJ completa, deixa ben palés que no hem falsejat res i hem informat en cada moment la realitat dels fets i dels documents. Si algú ha volgut vore altres coses, no és problema nostre. 
Ací podeu descarregar la sentència completa en pdf del TSJ


Sentencia completa del TSJ en pdf


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Està ben clar

Anònim ha dit...

Parlen per ahí de que EU ha demanat a Jordi urbanisme per a Bononad i esports per a Jareño, es a dir, si volíen diguen el que diguen els dos regidors, i que diuen que la llista de Compromís no es capaç de portar un ajuntament i per això s'oferíen com a pares salvaors.
Vosaltres no ho digueu clàrament però jo sí : ¿ Es així o no es així ? .
Es més, segons paraules de Karina Bononad ja la va pressionar per a que a més duguera urbanisme, quina obsesió d'este home amb eixa regiduría, no sé a que vindrà tant d'interés.
El que té que fer Jordi es fugir d'Eduardo com qui fuig del dimoni perquè es pensa amb un ressultat pitjor que Cándido que encara es algú en este poble i voldrà manar més que ell.
I comptar amb els d'altres partits que si que tinguen ganes de treballar pel poble, incluits els que no han entrat.