L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 7 de juny del 2015

L'Ajuntament de Tavernes no es pot constituir el pròxim dissabte 13 de juny

L'ajuntament de Tavernes no es constituirà fins al pròxim dia 3 de juliol, segons disposa la Loreg en el seu article 195 punt 1 que textualment diu:

Les Corporacions municipals es constitueixen en sessió pública el vintè dia posterior a la celebració de les eleccions, llevat que s'haguera presentat recurs contenciós-electoral contra la proclamació dels regidors electes, i en aquest cas es constitueixen el quarantè dia posterior a les eleccions.

Com és sabut, Compromís va presentar un recurs contenciós-electoral al Tribunal Superior de Justícia davant la falta de 30 vots, presumptament produït durant la transcripció de l'acta de la taula electoral a l'acta de la Junta Electoral de Zona, i per tant la proclamació li atorgava nou regidors, un menys dels deu previstos segons el recompte efectuat en la nit electoral per l'Ajuntament i el Ministeri de l'Interior.

Actualment el recurs es troba en situació de notificació a les parts, termini que acaba avui dilluns, després de la qual cosa el jutge pot dictar resolució els pròxims dies, que no seria signatura de manera immediata doncs existeix un termini de reclamació al Constitucional.

La constitució del nou Ajuntament no serà possible el dissabte dia 13, primer perquè no es complirien els terminis, encara que la mateixa Loreg deixa clar que en cas de recursos, la constitució de l'Ajuntament es posposa a quaranta dies després de les eleccions, el pròxim 3 de juliol.

El recurs promogut per Compromís és l'únic en la província de València i s'espera per tant que la resolució final no s'allargue molt en el temps.
-