L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 15 de juny del 2015

Un total de 34 grups emergents aspiren a actuar en l'Iboga Summer Festival els dies 23, 24 i 25 de juliol


Un total de 34 bandes de tota Espanya, a més d'una colombiana, s'han inscrit en el concurs del Iboga Summer Festival que se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de juliol en la platja de Tavernes. Els tres grups que aconseguisquen més vots del públic a través de la web del festival competiran en una gran final que se celebrarà en el transcurs del certamen. 

Els grups finalistes optaran a formar part d'un cartell encapçalat per Asian Dub Foundation, Fanfare Ciorcalia, Gentleman & the Evolution, Babylon Circus o Antwerp Gypsy Ska Orchestra. El guanyador, segons el dictamen d'un jurat especialitzat, actuarà l'últim dia en el gran escenari, a més de rebre un premi en metàl·lic.

De la província de València procedeixen Stephanie Cadel et La Caravane, Skatuttipresto, Arturo Moreno i Els Chipirones, La Fístula Vallkànica, Baketà i La Caravana. D'Alacant, Teahmen i Kontaminació Akústica. Quant a altres comunitats autònomes, sis bandes vénen de Catalunya, Madrid i Andalusia aporten quatre cadascuna, dues són d'Albacete i sengles de Múrcia i Galícia. Completen el planter d'aspirants una banda de Valladolid, una altra basca, una altra extremenya i una aragonesa. 
Moon Wok
“Apostem per un tipus de festival únic a Espanya i volem sumar al projecte a grups emergents que participen de la nostra filosofia musical i escènica” explica Ángel Crespo, codirector del Iboga. “Per tercer any consecutiu, amb el concurs comprovem que és molta la varietat existent en el nostre país que conrea la passió pels ritmes i balls que porten el segell Iboga”. 

El més votat fins al moment, El Capità Rockstead i la Tripulació defineix el seu estil com latin ska ensemble i els seus membres són “integrants actius en orquestres de música llatina i tropical, seguidors del Ska Jazz i dels ritmes del Carib”

Entre els valencians i procedent de Tavernes, l'immediat seguidor, La Fístula Vallkànika, es remet directament a la música dels Balcans, amb referències a “la situació política i social” del seu entorn. En quarta posició es troba Stephanie Cadel et La Caravane, agrupació valenciana de caràcter multinacional que circula “entre la chanson française, el folk, el swing i el jazz” i barreja diversos idiomes. 
Stephanie Cadel i La Caravana

En diferents posicions de la taula, la representació de la província de València bascula entre el ska particular de Skatuttipresto, la fusió reggae de Baketà, que fa covers grans bandes de Salvador de Badia, com Ivete Sangalo, Olodum o Banda Eva, la fusió rumbera d'Arturo Moreno i Els Chipirones i els sons multicolors de la Caravana, que arreplega “influències diverses com el rock, el reggae, la rumba i el ska”. De Biar arriba Kontamimació Akústica, que agita en el seu coctelera ingredients del ska, funky, reggae, i punk rock, mentre que des de Petrer, Yeahmen proposa un assemblatge dels diferents ritmes i estils jamaicans. 

En tot cas, la classificació pot variar, perquè la votació popular està oberta fins al 15 de juliol de 2015.

3 comentaris:

Fran Mifsud Vercher ha dit...

En la foto de la Fístula Vallkànika apareixem 2 ex-components que ja fa prou temps vam deixar este grup, de fet sols apareix 1 component actual. No se'ns ha consultat sobre la foto i supose que a la Fístula tampoc, així que la cotorra hauria de canviar la foto per tal que els actuals components de la Fístula puguen tindre el reconeixement que els pertany. A més, a mi, Fran, el guitarrista, no em fa gràcia que vinculen la meua imatge ni la del meu actual grup a aquest festival, que no concorda ni amb la nostra música ni amb el nostre ideari. Finalment, m'agradaria que, si algun dia estic en alguna entrada d'aquest o qualsevol blog, fora pels meus propis mérits o pels del meu grup, no per un malentés.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No podem estar al dia dels components de tots els grups tal com van canviant al llarg del temps.
Es una imatge presa d'internet i per tant seria bo, per evitar-nos a tots aquells que només volem i tenim per objectius difondre els grups locals, que els mateixos interessats actualitzareu les fotografies de les xarxes socials, be siga perquè no vos interessa com dius que vinculen la vostra imatge al festival, bé siga per actualitzar.

De tota manera no passa res. Suprimim la imatge i solucionat.

Fran Mifsud Vercher ha dit...

Ja sé que açó només és un blog de caràcter informatiu, però supose que el vostre objectiu es fer un bon periodisme, i per a això s'han de contrastar les fonts, sobretot si estes son els resultats del google imatges, cosa que per cert em pareix prou lamentable ja que a la pàgina de l'Iboga hi han fotos de tots els grups, que poden ser més noves o més velles, però que s'atenen a l'opinió dels grups inscrits; a la pàgina de facebook de tots els respectius grups també hi han fotos més actuals o, directament, es pot consultar al facebook o al correu del grup del qual vulgues posar foto.
També cal dir que jo no estic en la Fístula, per tant no puc actualitzar res, i crec que la Fístula no te cap culpa de res, doncs les fotos velles del facebook no haurien de considerar-se actuals i que jo sapia no tenen ningun perqué borrarles.