L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 17 de juny del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La veritable cara de Ciutadanos

La carta enviada al regidor de Santa Pola, Francisco Soler.


Ciutadanos ha enviat en els últims dies a diversos regidors electes valencians una carta d'expulsió per pactar en diferents municipis amb edils de Compromís, partit decisiu en bona part dels pobles valencians, perquè segons Ciutadanos, Compromís no representa els valors d'igualtat, solidaritat i llibertat que ells defensen.

Ciutadanos (C's) ha expulsat a tres regidors i té previst continuar amb altres sis per aquest pacte, directe o indirecte amb Compromís, en coalicions de govern que els inclouen o per haver negociat càrrecs en Ajuntaments.

La carta els exigeix que renuncien a les seues actes com a regidors i avisen que en cas de no fer-ho, Ciutadanos sol·licitarà "la seua adscripció com a trànsfuga".

La setmana passada van ser expulsats a tres edils, dos a Vilamarxant (València) i un a L'Alcora (Castelló). Segons la Secretaria d'Organització de Ciutadans, la direcció nacional del partit està estudiant la possibilitat de tirar també a Purificació Lluch a Font de la Figuera (València) per facilitar l'alcaldia a Compromís i a Francisco Soler i Ignacio Soler a Santa Pola (Alacant) per recolzar un pacte liderat pel PSPV, que inclou a Compromís.

A Torreblanca (Castelló), podrien ser expulsats altres dos edils, Rosa Ana Villanueva i Carlos Albert Vallbona, per recolzar la coalició amb PSPV i Compromís; i a Torís (València), a Ismael Corell per "negociar càrrecs".

Ciutadanos no vol que els seus regidors recolzen a partits nacionalistes o separatistes -una categoria en la qual inclou a Compromís-  no negocien càrrecs i llocs i no formen part de governs que no encapçalen.

Resulta paradoxal el cas de Gandia, on les circumstàncies són les mateixes i ningú ha obert la boca.

De totes maneres, notícies com aquestes, ens serveixen per a conèixer el vertader tarannà d'un partit, nascut a Catalunya amb un objectiu clar. El neofranquisme torna sota la escusa de tallar ales als nacionalismes separatistes, diuen ells, açò sí, sense analitzar les causes ni cercar remeis a aqueixa desafecció que tants espanyols tenen cap a un model d’estat que, en comptes de respectar les singularitats com invoca la Constitució, només treballen per una identificació Espanya= Castella. I el que és pitjor, és que ells són més nacionalistes i radicals, açò sí, de la seua concepció d'Espanya.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo lo llamo coherencia, si vas en contra de las directrices de tu partido o te vas o te echan. No puedes ir en contra de lo que la dirección sin asumir las consecuencias. Defender un postura nacionalista o no por un partido es perfectamente democrático. Abro paraguas.

Anònim ha dit...

Quant en les bases de un partit posa que els qui es presenten baix les sigles aquest partit tindran TOTAL AUTONOMIA per a pactar amb qui volen, això significa poder pactar amb qui uno crega, i no tindre que estar a les ordres que et dicten desde Barcelona (en este cas Madrit en el cas del PPSOE)... Lo que ve a dir que C's/PP/PSOE mateixa merda diferent palo... El que no es pot permitir es fer un programa electoral i despres pasarse'l pel forro una vegada ja han passat les eleccions. Els cadells (catxorros) del IBEX32 han aprés molt molt bé la tècnica del PP... Anonim 16;17, cierro paraguas...