L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 16 de juny del 2015

Una sentència més contra l'opacitat del PP. I en van....

Una sentència més contra l'opacitat que ha imperat en el govern del PP guanyada per Compromís davant el TSJ, la catorzena, i que obliga a la Generalitat Valenciana a lliurar a diputats de Compromís la documentació sobre contractes de Fira València.

El tribunal estima així el recurs que va presentar en el seu moment Compromís per la denegació de documentació, i considera que la negativa vulnera els drets fonamentals i obliga l'administració demandada a facilitar la documentació sol·licitada. Així mateix la sentència imposa les costes al govern valencià. Millor seria que la pagaren de la seua butxaca els que han seguit amb la pràctica malgrat tindre abans tantes sentències en contra.

És la sentència número 14 que Compromís guanya en el TSJ per vulneració de drets fonamentals dels seus diputats davant la negativa del govern del PP a facilitar informació. Són les peticions de documentació dels contractes de Fira València amb Entrepeneur Capital SL per a l'organització del EmTech Spain 2013, els contractes de Fira València amb Teyoland per a l'obertura d'una botiga de mobles a les seues instal·lacions i la documentació presentada per Avance de Estudios Superiores SA per a la creació de la Mare Nostrum University al Campello.

El Consell va negar a Compromís l'accés als contractes de Fira València al·legant que aquesta entitat no pertanyia al sector públic i que, en conseqüència, els diputats no podien tenir accés a aquesta informació. Per a Compromís aquesta nova sentència dóna suport a la naturalesa pública de Fira València i reconeix el dret dels diputats de les Corts Valencianes a tenir accés a informació econòmica-financera del recinte.