L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 22 de juny del 2015

Us aconsellem prudència la nit de Sant Joan


Llançar fanalets voladors o dels desitjos pot semblar romàntic, però és perillós. Així, llegim avui en la premsa que l'Ajuntament de València ha decidit incloure en el dispositiu de la nit de Sant Joan l'alerta de no usar els fanalets tailandesos de paper, que porten dins una flama de foc, i volen sense control impulsats pel vent pel perill potencial a l'hora de causar incendis. 

Així doncs, adverteix als assistents a la festa de Sant Joan que no facen ús d'aquests fanalets a iniciativa del cos de bombers de València, que ha recordat que la nit de Sant Joan de l'any passat va haver-hi gent que va volar-los i, com ben a prop es troben els punts forestals del Saler, va haver de cridar-los l'atenció.

Nosaltres veiem la iniciativa com a aconsellable i exportable a la nostra platja atés que també l'any passat vam poder observar el llançament de fanalets a la platja vallera i que, impulsats pel vent, van prendre el camí cap a l'interior de terra. Recordem que a molt escassa distància de la costa es troba tota la zona forestal del Massalari, Racó Joana o els Creus, i amb una mica de brisa de Llevant, els fanalets poden arribar a aqueixos llocs, sense oblidar també el perill potencial dels molts canyars i horts del nostre terme.

Des d'ací recordem als veïns que la prudència és un grau i que la festa de Sant Joan és de nit i comporta dificultats afegides per a sufocar qualsevol conat de foc. En l'estiu de 2013 es van produir dos incendis a Xàbia i a Dénia (en el Montgó) pel llançament d'aquests fanalets. Per tant, nosaltres aconsellem prudència i no usar-los i fins i tot advertir del perill si algú ho fa.