L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 28 de juny del 2015

La dreta valenciana contra la proposada consellera d'Educació Gràcia Jiménez


El nou president de la Generalitat, Ximo Puig, ja té una papereta difícil al davant com a conseqüència de la bel·ligerant dreta valenciana, que no ha esperat els tradicionals cent dies per a llençar la primera ofensiva contra el nou govern. Al primer dia ja ho ha fet contra la proposada consellera de Cultura i Educació, Gràcia Jiménez.

Gràcia Jiménez és una independent proposada pel Bloc dins de Compromís que compta amb el recolzament de les principals organitzacions dels sector de l'educació a la qual tres durs articles seguits de Las Provincias, ABC i El Mundo han qualificat de "radical catalanista".
 
La dreta valenciana pretén evitar el seu nomenament, per a la qual cosa ha posat en marxa també el possible pacte entre el PSOE i Ciutadanos per la Diputació d'Alacant. El PP s'ha quedat a només un diputat d'aconseguir aquesta institució i va intentar negociar un acord amb Ciutadanos que finalment no s'ha fet. Davant això el PSOE intenta un pacte amb la formació d'Albert Rivera, per a la qual el perfil de l'alacantina Gràcia Jiménez és un problema. La líder de Ciutadanos, Carolina Punset, ha fet aquesta mateixa setmana un discurs anti-valencià a les Corts que anuncia una dura oposició a les mesures que Gràcia Jiménez podria adoptar al capdavant de la conselleria de Cultura i Educació.

El Bloc, disposat a tot 
 
Dins de Compromís la reacció a la campanya mediàtica ha estat diversa. Mmentre Mónica Oltra ha adoptat una posició molt tèbia, el Consell Nacional del Bloc es va reunir ahir dissabte i va deixar clar que el nomenament de Jiménez és condició indispensable per a la seua participació en el govern valencià. Jiménez compta amb el suport explícit de la comunitat educativa , nascuda a Astúries, és professora i poeta. Membre del sindicat STEPV i d'Escola Valenciana, així com de La Cívica, la gran entitat de defensa de la llengua a Alacant.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara ja no mana la dreta

Anònim ha dit...

Ha quedat fora del Consell.