L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 4 de juny del 2015

El PSOE, Compromís i Podemos avancen en les negociacions d’un programa comú de canvi.



 


La reunió que van mantindre ahir va treballar sobre els cinc eixos programàtics que van acordar dilluns els líders de les tres formacions, Ximo Puig, Mónica Oltra i Antonio Montiel, o siga un pla de xoc contra la pobresa; un pla de xoc contra la corrupció per a enfortir la democràcia; un canvi econòmic i de model productiu; el cessament de les retallades en els serveis públics; i una auditoria dels comptes públics, afegida a la reclamació d'un finançament millor).

La reunió d'ahir va durar prop de dues hores i no en va sorgir cap anunci concret, només que el dilluns que ve les tres formacions es tornaran a reunir per aprovar ja mesures concretes i començar a parlar de qui hauria de liderar la presidència a la Generalitat. 


Així ho van assenyalar ahir dimecres en declaracions als mitjans de comunicació la responsable d'Organització de Compromís, Águeda Micó, el sotssecretari de Relacions Polítiques del PSPV, Ciprià Ciscar, i la responsable de Podem, Ángela Ballester. 

Ciscar, del PSOE, ha qualificat com a "interessant" la reunió perquè s’han establit coincidències en mesures de govern en relació a la lluita contra la corrupció i a mesures per a combatre la pobresa. Sobre els desnonaments hi ha voluntat ferma que no es donen i per part de les institucions ha d’haver una nova concepció i recursos per afrontar el fet que la gent no es quede sense habitatge. 

Ballester de Podemos afirma que assenyalat que no es deu consentir que les families es queden sense habitatge quan hi ha buits i els bancs tenen molts recursos.

Agueda Mico de Compromís ha apuntat l’estudi de mesures cautelars per a paralitzar els desnonaments en marxa i parlar amb es jutges perquè diguen el procediment a seguir per evitar eixes situacions i els canvis a fer en la llei. 

Ciscar confia que el dia 10 de juny, un dia abans de la constitució de les Corts, estiguen en condicions d'oferir una majoria de canvi i avisava " no tenim dubtes sobre qui ha d'encapçalar eixe Govern". Afirmava que el PSOE està obligat a 'intentar formar govern i si la tercera vol intentar-ho, Compromís, que ho intente. Ciscar no ha renunciat a parlar amb Ciudadanos per aconseguir la presidència de la Generalitat. 

Agueda Mico, de Compromís, ha insistit que a partir del dilluns respondrem al com i a qui i considerava bàsic abans de plantejar si volen liderar un govern, saber si les forces polítiques també tenen la mateixa intenció que Compromís. “Plantejarem el lideratge de Compromís perquè estem en disposició de fer-ho per resultat electoral"

La representant de Podemos tornava a insistir que no formaran part d’un govern presidit pel PSOE, però matisava que es pot treballar des del parlament i les línies del canvi entre els tres partits es poden recolzar des d'un grup parlamentari. O siga, votar per un govern de canvi, sense formar part d’ell.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El simater de Podemos també està en les negociacions?

Anònim ha dit...

Qui ha de reclamar amb major intensitat a Madrid el deute històric (ja no se se 12.000 M€ o més)?? la resposta a aquesta questió es fonamental per tal de triar qui ha d'encapsalar la Presidència de la Generalitat.

PP/PSOE amb representació nacional, van a demanar el deute històric a Madrid?? Si el PSPV si... igual com el PP ho ha fet fins ara...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les acusacions amb proves i al jutjat. I no anònimes.