L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 4 de juny del 2015

El Suprem obliga al govern del PP valencià a lliurar documentació a Compromís



El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià que obligava al PP a facilitar a Compromís les enquestes preelectorals elaborades per la Generalitat. 

Compromís ha donat a conèixer la sentència que confirma la resolució del TSJ i estableix jurisprudència sobre l'accés a documentació per part dels diputats autonòmics a tot l'estat espanyol. El Suprem reitera així que el govern de Fabra va vulnerar el dret dels diputats de Compromís a obtindre informació. 

Com que es tracta de la segona sentència en aquesta direcció, després que el 2013 el TSJ valencià obligués el govern d’Alberto Fabra, del PP, a lliurar contractes menors signats amb la trama d'empreses vinculades al cas Gürtel, “crea jurisprudència” segons ha ressaltat la dirigent de Compromís Mònica Oltra en donar a conéixer avui la sentència. 

A partir d’ara qualsevol càrrec públic podrà presentar recurs si li neguen documentació en base a la sentencia a la sentència i fins i tot acusar de prevaricació a qui no la facilite. Mònica Oltra va impulsar la vis del recurs per vulneració de drets fonamentals. Són 13 sentències del TSJ valencià i un parell de resolucions del Suprem a favor de la coalició. 

Oltra ha dit que va optar per la via de la "vulneració de drets constitucionals" perquè a més de denunciar la corrupció, "calia atacar les causes” i una molt important era la falta de transparència. 

Compromís ha denunciat que el Consell del PP "ha pagat amb diners de tots els valencians enquestes per al seu benefici” i ha calculat que són 2,3 milions d’euros la despesa de la Generalitat des del 2004 en sondatges d’opinió que s’ha negat sempre a lliurar a l’oposició. 

La sentència del Suprem condemna a la Generalitat a pagar les costes i Oltra ha dit que vol iniciar, a través del Tribunal de Comptes valencià, que siguen els consellers que no han volgut donar les enquestes qui paguen les despeses. Els costos estan entre 2.000 i 2.500 euros per cadascuna de les 13 sentències que ha guanyat Compromís més 3.000 per cadascuna de les dues guanyades en el Suprem.