L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 24 de juny del 2015

De gossos i platja



Ens escriu un lector dient-nos que ha vist la instal·lació de nous punts de senyalització a la platja i com una de les indicacions és el prohibir l'entrada a animals de companyia. I es pregunta: ¿Aleshores per què cada vegada es veu a més gent banyant-se amb el seu gos dins la mar? 

El lector, que firma la carta amb el seu nom i cognoms, també confessa que està d’acord i li sembla d'allò més bé que l’Ajuntament es gaste els diners en punts o senyals d'informació per a la gent, però feta la despesa “s´hauria de fer complir”.

I és que, efectivament, una de les normes de l’ordenança de tinença d’animals de companyia és que està totalment prohibit la presència d’animals en la zona d’arena de la part urbanitzada de la platja.

I aquest escrit que hem rebut, ens fa recordar igualment la necessitat de complir la normativa i de forma molt estricta quan a gossos de raça potencialment perillosa, i dur-los ben nugats i amb el corresponent boç.

Així s’evitaran succeïts com el de fa uns dies, quan un dòberman va mossegar a la cama a un turista de Conca en l’avinguda de la Marina de la platja. Segons va dir, anava passejant per la vorera i el gos el va mossegar. El gos estava nugat amb corretja, que el portava l’amo, però no portava boç.

La Policia Local va intervindre, va identificar el propietari i li va informar de la normativa de gossos i l’obligació de sotmetre al gos a control veterinari pel període legalment establert en estos casos. En aquest cas es va comprovar la cartilla del gos, on constava la vacuna antiràbica, el registre de l’animal i l’assegurança en vigor de gos de raça potencialment perillosa i va seguir la instrucció del cas.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Si,tot molt bé,però quedarà tot en l'advertència com deia l'alcalde amb l'affaire Terremoto?
Seguim,seguim advertint i mentres,un que ja s'en va amb el mos a la cama.

Anònim ha dit...

No veig motiu per fer d'un cas puntual una generalitzacio com tu fas.
Jo ho veig be: sempre millor informar i conscienciar als veïns.

Anònim ha dit...

Un fet puntual que ha ocorregut per no cumplir la llei,que es repetirà si es continua advertint i ningú acaba conscienciant-se. No es precisa la multa,però advertir una vegada fet el mal tampoc és la solució. Un gos pot matar,no seria la primera vegada. Un cotxe dalt la vorera no mata mai ningú, i sol lliurar-se poques vegades de la sanció econòmica.
Fem un estudi del % de gossos perillosos que porten boç i de les caguerades que deixen sense arreplegar. Si n'hi ha policials a una cosa ha d'haver-hi per a l'altra,i els responsables són els polítics.

Anònim ha dit...

Jo mire mes culpa dels amos. I la perllositat no te res a vore. Nomes m'han pegat un mos i no era un gos perillos sino menut, docil i tranquil van dir tots.
Ara millor culpar als politics, com quan hi ha bruticia en els carrers.
Ningu es veu la seua carrega. I si multen culpem als politics perque volen recaptar. Mal si fas i mal si no.

Anònim ha dit...

Hi ha gent que porta gossos perillosos solts i sense boçal. I poques o cap multa cau per això. Fa anys, la meua gossa me la va matar un gos gran solt, quan estàvem passejant-la nugada per la platja. I no era la primera volta que eixe gos atacava a altres animals. L'amo no va rebre cap sanció. Tot es va quedar en un fort disgust per a nosaltres, i res més. La pèrdua d'un animal de companyia és dura, però i si haguera sigut la d'un xiquet? No podem anar tentant a la sort, perque al final, les desgràcies ocorren.

Anònim ha dit...

He vist a polítics de este ajuntament passejant el gos per la platja i a un empleat municipal passejant un gos perillos sense boç i això no és correcte. Ells també han de cumplir les ordenançes.