L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 19 de juny del 2015

El TSJ valencià obliga la Generalitat a garantir l'ensenyament en valencià



El Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat l'ordre del 24 de febrer de 2014 mitjançant la qual la Conselleria d’Educació del PP reconvertia una línia en valencià a línia en castellà en infantil de 3 anys al CEIP Pare Català de València. I ho feia a meitat de curs i en contra de la voluntat de 70 famílies, tot per atendre la petició d’un pare que volia ensenyament en castellà per al seu fill, quan la sol·licitud era matricula en valencià. 

Ara, al cap d’un any, el TSJ en la sentencia reconeix un fet molt important per a les famílies que volen matricular els seus fills en línea en valencià: el dret a escolaritzar els seus fills en valencià, que és tan oficial com el castellà. Així, el TSJ recorda que l'aprovació o denegació del Projecte Lingüístc de Centre ha d’acomplir el punt 2 de l'article 6é de l'estatut d’autonomia: 'L'idioma valencià és l'oficial a la Comunitat Valenciana, igual que ho és el castellà, que és l'idioma oficial de l'estat. Tots tenen dret de conéixer-los i a usar-los i a rebre l'ensenyament del, i en, idioma valencià.” 

Escola Valenciana ha dit que “aquesta sentència és una prova més que resumix la gestió política en matèria educativa de María José Català, consellera d’Educació del PP, en aquests termes: irresponsabilitat i actuacions radicalment oposades a criteris educatius i pedagògics al servei del bé comú de la nostra societat”. 

El servei jurídic d’Escola Valenciana apunta que la sentència crea precedent, ja que el TSJ torna a insistir en que s’ha de garantir l’ensenyament en valencià a totes les famílies que opten per aquesta opció i per tant el que ara caldria fer és tindre molt en compte que la planificació educativa de tots centres educatius del País Valencià garantisca el fet d’usar i rebre l’ensenyament en i del valencià.