L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 28 de juny del 2015

Ximo Puig ja és president i apareixen tensions per la Conselleria d'Educació



El socialista Ximo Puig és, des d’aquest matí, el nou president de la Generalitat Valenciana, quan ha pres possessió del seu càrrec després d'haver estat investit dijous amb els suport de Compromís i una part de Podem. 

Puig ha promès sobre l'estatut i la constitució espanyola acatar “sense engany” les lleis i guardar fidelitat a la Generalitat Valenciana. Esdevé el sisè cap del Consell i el segon socialista que ocupa el càrrec, vint anys després de Joan Lerma. 

Puig ha fet un discurso n s’ha adreçat al ministre d'Afers estrangers espanyol, José Manuel García Margallo, present a l’acte, per exigir que s'acabe el tractament discriminatori i de marginalitat que té el govern de Madrid en finançament i inversions. També ha indicat la necessitat de reformar la constitució per renovar el compromís amb les noves generacions. 

El Bloc condiciona el seu suport a tenir la iniciativa sobre la cartera d'Educació 

I de nou discordies en el govern i per la cartera d’Educació, la dels reptes i les dificultats per la situación de l’educació pública i del valencià després dels anys d’abandó i marginalitat del PP.

Educació és una conselleria polémica, difícil i està sotmesa, inevitablement, a un incessant vaivé ideològic. És la pedra de toc de nombroses entitats civils i la gestió té un impacte molt visible en la societat. 

Els negociadors socialistes i de Compromís havien acordat que Sanitat i Educació estarien dirigides per independents: Sanitat a proposta del PSOE i Educació per suggeriment de Compromís.

Ara, per interessos, el pacte trontolla i el punt de fuita ha estat la proposta del Bloc, concretament d’Enric Morera, de que siga Gràcia Jiménez, d’Escola Valenciana i membre de la Intersindical la consellera. Un nom que sembla ser no disposa de tot el consens dins la coalició tal i com ahir es va vore al Consell Nacional de Compromís celebrat a València.

A Iniciativa, amb Mònica Oltra al capdavant, no li agrada Jiménez per l’elevat grau de significació política amb el valencià i la defensa de la llengua i voldria un perfil més acurat en Educació. 
 
El socialista, Ximo Puig, no li té massa fe a Jiménez i, ha passat a contraatacar per controlar Educació. El motiu l’assenyalen molts mitjans de la premsa: Puig vol mantindre una relació correcta i estable amb Ciutadanos, de qui depèn que el pròxim president de la diputació d’Alacant siga socialista. Un perfil massa valencianista a Educació li provocaria tot tipus de pressions i dificultats des la part més dretana del parlament. Sembla ser que la nostra llengua convertida una altra vegada en moneda de canvi, i quan hi ha eixos canvis, ja sabem que sempre perd el valencià. I nosaltres ens recordem qui va posar un model bilingüe en Canal 9, i que va pasar després: monolingüe al 95%, en castellà!!! 

I el Bloc, partit majoritari de Compromís, s’ha plantat. “O Jiménez o marxem del pacte”, com va dir dissabte Enric Morera. El Bloc ha mostrat la seua perplexitat i està decebut per la marxa enrere del PSOE: “Això ja estava parlat i havia quedat clar”, ha dit el Bloc, i rebutgen que els socialistes proposen ara que el conseller siga de l’àmbit de la universitat.

El Bloc ha remarcat que Jiménez compta amb el suport de les principals associacions del país com Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià o l’STE-PV, el sindicat majoritari, amb un 58%, en les aules. “Gràcia serà la consellera, sense dubte”, manifesten estes fonts.

La partida encara es juga.