L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 6 de juny del 2015

La constitució de les noves Corts Valencianes serà el dia 11 de juny


Les Corts Valencianes es constituiran el dia 11 de juny. El nou president de la Generalitat per a ser investit necessitarà en primera votació la majoria absoluta de la Càmera i, en cas de no aconseguir-la, majoria simple en segona. 

Com cap partit ha aconseguit la majoria absoluta, s'imposen els acords. El PP ha sigut el partit més votat però amb 31 escons queda lluny de la majoria absoluta, seguit pel PSOE amb 23 diputats; Compromís, amb 19 i Ciudadanos i Podemos, empatats a 13 cadascun. 

El procediment a seguir per a triar el president de la Generalitat començarà l'11 de juny amb la constitució de la Mesa d'edat de les Corts - el diputat més jove i el major entre els diputats, Covadonga Peremarch de Podemos i Rita Barberà del PP respectivament- que dirigirà les votacions que triarà al president, als dos vicepresidents i als dos secretaris de les Corts.

A partir d'aquest moment, els grups parlamentaris poden presentar candidats durant 12 dies per a la Presidència de la Generalitat, després de la qual cosa el President de les Corts, després d'escoltar la Junta de Síndics (portaveus dels grups), marcarà el dia de celebració del ple d'investidura amb el candidat que més suports haja obtingut entre els grups polítics. Al no haver-hi un partit amb mayoria absoluta, no és necessari que siga del partit més votat, sinó el candidat amb majors suports, d'ací la importància de les negociacions que es puga establir, principalment entre PSOE, Compromís i Podem per a aconseguir un govern d'esquerres.

El següent pas serà l'exposició a les Corts per part del candidat del seu programa després de la qual cosa es tanca la sessió, que es reinicia abans de 24 hores, amb les intervencions dels grups parlamentaris de major a menor, excepte el grup del candidat que serà l'últim. El candidat donarà la seua resposta als diferents grups, existint el torn de replica. Després del debat, el president marca l'hora de votació i se suspèn la sessió.

En la següent sessió, té lloc la votació que per ser la primera necessita de majoria absoluta o siga un total de 50 vots a favor. Si no ho aconsegueix, 48 hores després es procedeix a una segona votació, on fa falta la majoria simple.
-