L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 10 de juny del 2015

Comunicat de la coalició Compromís

Després d’una jornada de rumors i intents de desestabilitzar les negociacions que s'estan duent a terme entre Compromís, PSOE i Podemos, volem transmetre un missatge de tranquil·litat i fer arribar la informació de què disposem.

Les informacions que durant el dia de hui han circulat per mitjans de comunicació i xarxes socials només poden respondre a l'intent d'una de les parts de la negociació per utilitzar les ganes de canvi que tots compartim i generar un estat d’ansietat col·lectiu. Pot ser una estratègia de pressió cap a Compromís que busca obtindre rèdit polític en la negociació, jugant amb l'esperança de milers de valencianes i valencians.

Nosaltres no entrarem a eixe joc. Són massa coses les que ens juguem els valencians i valencianes, i per tant, continuarem treballant sense descans, sempre oberts al diàleg per a continuar avançant en les negociacions, tal i com hem fet fins ara. Sense imposar res, però sense deixar-nos imposar condicions inamovibles.

Vos demanem tranquil·litat perquè, tot i els rumors interessats, no contemplem com a escenari un acord entre PSOE, PP i Ciutadans. La ciutadania va reclamar un canvi profund en la política valenciana i nosaltres som garantia que eixe canvi es produirà. 

Des del primer dia hem mantingut un posicionament coherent. Abans que parlar del QUI, hem defensat que calia parlar del QUÈ, d’aquelles polítiques de canvi que puguen millorar la vida de les persones. 

I des del primer dia hem mantingut que eixe canvi ha de traslladar-se de nord a sud del nostre país, conformant governs de progrés allà on siga possible.

D'acord amb la resolució del Consell General del 6 de juny, el dilluns 8 es va perfilar un document base amb els principals compromisos de PSOE, Compromís i Podemos en esta nova etapa. És un compromís que recull els 5 eixos programàtics aprovats per la Comissió Executiva Nacional i pel Consell General.

Podem anunciar-vos que hui dimarts, tot i el soroll mediàtic de fons, hem tancat el contingut del document amb la resta de les parts, i estem en espera de fer-lo públic en el moment que es decidisca conjuntament.

Des del primer dia hem mantingut que la nostra aposta és una majoria de canvi formada per PSOE, Compromís i Podemos. 55 escons que garantisquen que isca endavant eixa Agenda del Canvi que ja hem acordat. I no contemplem cap altre escenari. Estàvem i estem allà on la ciutadania ens ha situat: en la construcció del canvi polític a la nostra terra i en garantir que el PP passe a l’oposició. Confiem que la resta de partits del canvi continuen en les mateixes coordenades.

Una vegada presentem el resultat d’este treball col·lectiu, l’Agenda del Canvi, continuarem parlant de la resta d’elements de la negociació, com el mètode o les persones que han de posar-lo en pràctica des del govern de la Generalitat.

I ho farem amb tranquil·litat, transparència i tenint ben clara la nostra prioritat: el futur d’este país i la felicitat de totes les persones.

Per això no ens afecta ni ens afectarà la pressió interessada de certs sectors que no han entès que la política ha canviat. Davant eixes actituds proposem DIÀLEG i més DIÀLEG.

Hem patit massa anys de silenci imposat per una majoria absoluta del PP, com per a no aprofitar l’ocasió per al diàleg i el consens que tenim davant. No som ni serem nosaltres qui trenquem la confiança que s'ha dipositat en nosaltres, però tampoc podem acceptar insinuacions sobre personalismes ni imposicions que no han estat mai damunt la taula. Per això, la necessitat de seguir amb el calendari de negociació establert continua exactament igual de vigent que ahir.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si a partir dels resultats, mirem la capacitat de formar coalicions guanyadores en què un partit decanta la majoria, ens trobem que, malgrat la diferència d’escons, el PSPV i Compromís tenen el mateix poder o capacitat.


Si considerem, a més, que Podemos ha expressat la seva recança a pactar amb el PSPV i la seva disposició a fer-ho amb Compromís, resulta que qui te la posició de més poder i de frontissa és Compromís.

El PSPV, en pura matemàtica, hauria de reconèixer aquesta situació i acceptar que Compromís liderés la Generalitat. Ara bé aquí s’hi afegeix un altre problema, tant Podemos com Compromís volen canviar el Règim i el PSPV no ho vol. El PSPV s’ha declarat addicte al Règim, d’aquí els cants de sirena del PP i de C’s (que vol canviar les coses superficials a fi que res substancial no canviï).

El gran dilema del PSOE és convertir-se o no convertir-se en la versió espanyola del PASOK.

El dilema de Compromís és fins on pot portar les renúncies sense desnaturalitzar els seus objectius i ser engolit pel Règim o per Podemos.

Anònim ha dit...

La soberbia es mala consejera.

Anònim ha dit...

Si al PV, el PSPV pacta amb C`s, es soterraran ells mateixos de cara a les properes eleccions nacionals, almenys al territori Valencià

De fet, a Andalusia, ja ha pactat PSOE amb C's, perquè no van a pactar a València?

En fi, igual ens costa esperar 4 anys més per a que Compromis agafe la Generalitat per davant amb una majoria que moralment te