L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 4 de juny del 2015

El Concert Didàctic per a escolar ens ha oferit acctuacions mestres de la Banda Jove i d'Antoni Fons Roldan com a narrador.

Vista panoràmica de la sala
 Aquest matí ha tingut lloc a l’auditori de la Casa de la Cultura de Tavernes el Concert Didàctic que, com cada any a finals de curs, patrocina la Mancomunitat de la Valldigna davall l'organització del Centre d'Ensenyament Professional de Música "Mestre Arnau" i la SIUM de Tavernes.

L'objectiu és introduir els alumnes de primer cicle de primària de la Valldigna en la música mitjançant l'audició de peces musicals adients a la seua edat i que siguen alhora motivadores i atractives pel ritme i alegria.

El programa oferit per la Banda Jove del Centre d’Ensenyament Professional de Música “Mestre Arnau”, dirigida per José Luís Palomares Peñalba, ha estat completament un encert i ha gaudit d'una bona acollida entre els alumes.

Els alumnes han pogut escoltar en cada sessió les obres “Accidentally In Love”, de la pel·lícula Shreck, “Adagietto per a dues flautes”, de Ted Huggens, s’interpretará, “Mercat Persa” de A. Ketelbey; “Pere i el llop”, de Sergéi Prokófiev; “El Circ”, una recopilació de les cançons més populars dels famosos “Pallassos de la Tele” ("Hola don Pepito", " La gallina Turuleta", "Mi barba", "Susanita tiene un ratón"...) i “Happy”, de F. Williams.

Però allò que ha estat motivador per als xiquets sobre tot ha estat la interpretació de "Pere i el llop" que el músic rus va composar per tal de conrear l'afecció musical dels xiquets i xiquetes des de la infantesa.

Antoni Fons Roldan dempeus davant el faristol

La veu i l'animació l'ha posat Antoni Fons Roldán. ¡Tot un encert! La dicció, el saber dir, l'entonació i la cadència de les frases a l'hora de narrar el popular conte ha fet que els menuts espectadors s'endinsaren dins de la història i la visqueren interiorment. El rostre dels menuts passava de la tristesa en vore com el llop es menjava l'ànec a la satisfacció del rostre lluminós quan el llop és atrapat per Pere, unes accions que la veu d'Antoni Fons Roldán ha estat capaç de transmetre amb tota una sèries de matisos que han anat des de la tragèdia primer fins a la joia en veure's deslliurats del perill.

 No cal dir que la interpretació de la Banda Jove ha estat genial en tot el concert, però en aquesta peça ha sabut donar l'equilibri just a la paraula, interrelacionant les dues en un  espectacle que, encara que pensat per als menuts, estem segur que també ompliria de goig i satisfacció a oients més grans i fins i tot a adults.