L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 19 de juny del 2015

Es queden enguany sense vacances els joves discapacitats?

Som a 19 de juny, i en aquesta data no s'ha publicat la resolució d'ajudes per a les vacances de les persones discapacitades. Possiblement encara que es publicara el dilluns la resolució  seria materialment impossible que els centres i les famílies pogueren tramitar-les a temps per a gaudir-les durant el mes de juliol.

Per primera vegada en diversos anys, es pot esvair el programa de campaments i visites turístiques guiades per a joves i xiquets majors de vuit anys amb discapacitat per als mesos de juliol i agost.

Alguns col·lectius socials havien comprovat que la Conselleria de Benestar Social no havia tramitat la resolució d'ajudes, extrem que va poder comprovar la diputada de Compromís, Maria Josep Ortega, que no va rebre cap resposta de l'Institut Valencià d'Acció Social (IVAS) encara que la resolució parteix d'aquest ens públic.

La diputada de Compromís ha indicat que l'actual equip de Benestar Social en funcions "està donant llargues i falses promeses per a complicar les coses al nou govern perquè no es pot argumentar que es deu a un problema burocràtic per una nova legislació: la nova normativa es va publicar en el mes de febrer".

Moltes famílies descarten enviar als seus fills discapacitats de vacances perquè manquen d'ingressos necessaris per a pagar les despeses i moltes altres  "ni  tindran opció de decidir-ho perquè mancaran de la informació necessària perquè al no publicar-se a temps es quedaran sense la subvenció" ha destacat Ortega.

Es tem també que Benestar Social no haja deixat crèdit per a aquesta partida i el nou govern es trobe mancat de diners per a poder cobrir les necessitats dels 1.250 joves del col·lectiu.