L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 12 de juny del 2015

ULTIMA HORA: Les probables àrees del govern valencià.



El candidat socialista a la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en conferència de premsa, just després que Compromís l'acceptés com a president del pròxim govern ha indicat que “ser President de la Generalitat és l'honor més important que pot ostentar un valencià”.

Puig ha donat el seu agraïment a Compromís i Mónica Oltra per donar suport a la meua candidatura. El pròxim president espera obrir “un nou temps on el benestar dels valencians i valencianes; serà la nostra prioritat. El nostre objectiu és el de treballar per a tots i totes les valencianes”.

Compromís ha acceptat que Ximo Puig siga el  president de la Generalitat, després de molts dies d'estira i arronsa. Compromís ha explicat en roda de premsa la seua proposta de composició del govern: quatre conselleries per al PSOE, quatre per a Compromís i dos independents que encaixen en el perfil Podemos. És a dir, deu consellers i un president.

Mònica Oltra ocuparia una Conselleria de Presidència amb atribucions de portaveu, i les àrees de benestar social i igualtat. EL portaveu Enric Morera ha dit que esperava que per Sant Joan ja hi haja un nou Consell.
 
La proposta de Compromís

Aquest matí Compromís ha fet publica la proposta de Consell per a la nova legislatura al País Valencià. Mònica Oltra ha ofert la presidència del govern a Ximo Puig en un govern de deu conselleries. En una proposta que tot indica que està consensuada amb PSOE i Podemos.

Compromís vol situar Oltra com a vice-presidenta i portaveu del govern amb responsabilitats en Igualtat i Política Inclusiva. A banda d'aquesta conselleria, Compromís proposa un govern amb 4 consellers per PSOE, 4 per a Compromís i 2 més per a independents propers a Podemos. La fórmula del govern proposada és la següent:

—Presidència
—Vice-presidència, portaveu del Consell, Igualtat i Política Inclusiva
—Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació
—Economia Sostenible, Indústria, Ocupació i Turisme
—Educació, Cultura i Esports
—Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura
— Sanitat Universal i Salut Pública
—Hisenda i Administracions Públiques
—Justicia i Governació
—Dret a l'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració

1 comentari:

Anònim ha dit...

El canvi està ací