L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 25 de juny del 2015

Avui les Corts Valencianes investiran president Ximo Puig

El socialista Ximo Puig serà investit president de la Generalitat amb els vots del PSOE, Compromís i Podemos en el plenari convocat avui de les Corts Valencianes a les deu del matí i que només té com a punt de l'ordre del dia el debat i votació de la investidura del president.

Podemos donarà el seu vot a Puig però avisa que serà un 'suport crític', que caldrà veure com ho concreten. De tota manera, els tres partits han firmat el denominat "Acord del Botànic" a manera de programa de govern i suposem que Podemos vigilarà pel compliment.

Puig ha dit que el primer que farà serà demanar una reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, per tractar d'una reforma del sistema de finançament. "L'ofensa permanent del senyor Montoro cap als valencians té una data de caducitat" va dir ahir Puig, que va explicar que volia explicar ben clar a Rajoy que els valencians se sentien maltractats sistemàticament. Aquest era un dels punts recollits en l'Acord del Botànic. 

Una comissió de seguiment per avaluar l'Acord del Botànic
Els dirigents del PSPV, Compromís i Podem van aprovar ahir la creació d'una comissió de seguiment de l'Acord del Botànic. L'acord preveu una comissió integrada pels tres grups polítics que es reunirà un mínim de tres vegades l'any per seguir i avaluar el compliment del pacte. La primera reunió, que s'ha de fer el 31 de juliol, abordarà el calendari de les prioritats polítiques per concretar accions de govern que emanen de l'acord.

Primers noms dels consellers 
 
A mesura que s'acosta la configuració del nou govern i la presentació del futur consell, van sortint els noms de futurs consellers. L'últim a saber-se ha estat el de Gràcia Jiménez, que serà la consellera d'Educació, Investigació, Cultura i Esport del govern valencià. Professora i poetessa ha treballat intensament en la Cívica, la principal associació de defensa de la llengua a Alacant, i membre d'Escola Valenciana. Té una llarga experiència en educació, un dels sectors més castigats pels governs del PP, que ara farà un tomb radical amb el nou govern que es constituirà diumenge. Gràcia Jiménez entra al govern com a independent, per bé que la proposta inicial del nom va ser de Compromís, però amb l'acord dels tres partits que donen suport a l'executiu, i també d'entitats com Escola Valenciana i el sindicat SATE

La cartera d'Agricultura i Medi Ambient serà per a Compromís, per als Verds, que proposarà Julià Álvaro, coportaveu del partit, periodista i ex-treballador de Ràdio Televisió Valenciana. 


Una altra conselleria a mans de Compromís serà la d'Economia. Per a dirigir-la, el Bloc ha proposat el seu ex-secretari general, Pere Mayor, una proposta que ha alçat reticències en alguns sectors considerats com a renovadors dins del Bloc i més en la sintonia de Mònica Oltra, cas de Ferran Ferri, que seria precisament el postulat per aquest sector del Bloc. 

Cal dir però, que Rafa Climent, exalcalde de Muro i actual diputat a les Corts per Compromís, és l’últim nom que sona amb força com a futur conseller d’Economia. Ha estat alcalde de Muro durant 16 anys, i el gran referent valencià i estatal de l’Economia del bé comú. I la seua gestió al capdavant de l’ajuntament ha estat modèlica.

Persona amb una gran capacitat de diàleg i d’arribar a consensos, la seua possible candidatura apareix com un lloc comú on poden trobar-se les diferents sensibilitats de Compromís. 


Mónica Oltra serà, a més de vice-presidenta i portaveu, consellera d'Igualtat i Política Inclusiva.