L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 4 de juny del 2015

Jordi Joan estrevistat a Las Provincias: Cal adoptar mecanismes perquè la majoria absoluta no se'ns puge al cap



L'alcalde Jordi Joan, segons publicava ahir Las Províncias en una entrevista, pensa en un regidor que exercisca la coordinació del govern i d'un altre que s'ocupe de les relacions amb els barris i amb la resta de partits del consistori, mentre afirmava que les tinences d'alcaldia seran les que porten el pes de la gestió. Açò segons indicava, implicara una nova redistribució de l'executiu, i es faria amb l'objectiu de donar major agilitat a la gestió municipal.

Jordi Joan considera que les tasques d'alcalde i diputat són compatibles i casos així hi ha hagut molts en Els Corts. Per a l'alcalde, és bo pera Tavernes comptar amb una veu que defense els interessos de la ciutat i reclame les grans infraestructures que necessita Tavernes i que els 20 anys de govern del PP en la Generalitat no han dut a la ciutat, cas de la reforma de l'IES Jaume II, la depuradora o la circumval·lació, entre altres, que depenen d'ella.

El cap de llista de Compromís Tavernes, malgrat reconèixer les dificultats que va tenir amb el PP i PSOE en la passada legislatura, afirma que pensa tendir ponts amb els altres partits i designar un edil perquè es reunisca constantment amb les altres forces.

Al llarg de l'entrevista afirma que vol propiciar un canvi en el model de festes, que la participació ciutadana siga vertadera i en urbanisme diu que la seua major preocupació serà donar un impuls al Pla General d'Ordenació Urbana per a reorganitzar els sectors industrials. Assenyala també que els “Bous al Carrer”, tal com es fan en Tavernes i amb l'Ajuntament garant de la normativa,  no poden considerar-se maltracte animal. 

Sobre la majoria aconseguida per Compromís considera que “és perillosa” i pensa adoptar mecanismes perquè aqueixa majoria no se'ls puge al cap. Confessa que la majoria és una gran responsabilitat i per tant cal ser prudents en les decisions i que, encara que han rebut el suport de prop del 50% de les persones, hi ha d'altres que han votat a la resta de partits amb la qual cosa assenyalava que la figura de l'edil d'enllaç amb altres forces serà important per a adoptar el major consens possible. “No volem que siga una decisió de Compromís sinó de la majoria d'edils”. 

Jordi Joan indicava que a la Valldigna els municipis sempre han gaudit d'un bon enteniment, però la Mancomunitat necessita una revisió perquè ha de donar serveis i no solament celebrar el Dia de la Valldigna i donar subvencions.