L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 18 de juny del 2015

Compromís amenaça Montoro de reclamar un millor finançament del País Valencià per via judicial.

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques del govern de Madrid, Cristóbal Montoro, del PP, ha anunciat l’ajornament de la revisió del sistema de finançament autonòmic fins a la propera legislatura, quan va anunciar el passat mes de febrer que es revisaria només passar les eleccions locals i autonòmiques.

Això ha suscitat les critiques de Compromís al ministre i al govern de Govern, als quals ha vingut a dir-los que els valencians parlarem amb el govern de Rajoy sobre el finançament injust que patim sí o sí, i ho farem més prompte que tard. Compromís ho ha avisat: “en una taula de negociació o, si no volen escoltar-nos, en els tribunals. El poble valencià ja no accepta ni excuses ni bones paraules. Exigeix fets i per això ha apostat en aquestes eleccions per un govern que deixe arrere la submissió d’altres èpoques cap a Madrid”. 
Cal recordar que el govern central no està complint el que marca la llei sobre els finançaments autonòmics i, segons els experts que van nomenar la passada legislatura Les Corts Valencianes  amb un govern del PP, la nostra autonomia està infrafinançada en el sistema actual, que s’havia d’haver revisat fa temps i que el PP de Rajoy no ha volgut mai. Així estem en la cua del finançament, aportem a l’Estat més que rebem, a pesar d’estar per sota de la mitjana en la renta per capita, i els càlculs diuen que Madrid ens deu 13.000 milions d’euros en finançament la darrer dècada.

Compromís ha recordat que l’Acord del Botànic recull el mandat d’una societat que exigeix que ens deixen de tractar com a ciutadans de segona. La nova majoria parlamentària ha acordat impulsar accions polítiques i legals per a aconseguir un finançament just i el reconeixement del Deute Històric de l’Estat perquè no oblidem que es necessiten recursos per a garantir el benestar dels valencians i valencianes. Actualment les transferències de l’Estat o cobreixen ni les despeses d’educació i sanitat per als valencians.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si no pot ser a les bones que siga en els jutjats.