L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 11 de juny del 2015

Aquesta vesprada es firma l'acord programatic despres que la normalitat fora la nota destacada aquest matí en la constitució de les Corts.



Ximo Puig (PSPV), Mónica Oltra (Compromís) i Antonio Montiel (Podem) signaran aquesta tarda l'acord programàtic d’un govern progressista i valencianista a la Generalitat, el qual va ser aprovat el passat dimecres, però que el refredament de les relacions PSOE-Compromís va impedir signar i presentar en societat. La firma, després de la constitució de la mesa de les Corts aquest matí amb la visualització d’una normalitat en les relacions entre les forces progressistes, pot iniciar una nova etapa de millors relacions però que a ningú se li escape que el tema del president de la Generalitat encara no està tancat. 

L’acte està previst a les cinc al Jardí Botànic de València en reprendre’s la negociació després de l'acord per a la constitució de la Mesa de les Corts, gràcies al qual aquest matí el socialista Francesc Colomer n'ha estat escollit president i Enric Morera, de Compromís, com a vicepresident. 

Cal indicar també que a banda de la firma de l'acord programàtic i a les Corts, aquest matí el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha anunciat un acord d'esquerres a sis ajuntaments: València, Castelló, Alacant, Sueca, Alzira i Elx. 

Enric Morera ha expressat la seua satisfacció per aquesta entesa a sis ciutats importants, que se suma a l'acord per la constitució de les Corts amb PSPV i Podemos. Per Morera, aquesta entesa pot ajudar a propiciar un acord per a la conformació del nou govern de la Generalitat. “Avui és un dia d'alegria” , ha dit Morera, que ha afegit que “les Corts s'han constituït de manera molt positiva, amb un missatge molt clar: que els valencians volem un acord progressista i valencianista a les institucions.”. 


Al final de la sessió, els diputats de Compromis es feren un selfi

A l’hemicicle de les Corts, hi havia l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan i Huguet, que ha formalitzat el seu nomenament com a diputat i ha participat en la primera sessió de la nova legislatura 2015-2019. 

El diputat socialista Francesc Colomer és el nou president de les Corts Valencianes en haver estat votat per PSOE, Compromís i Podemos als qual s’ha sumat el vot favorable de Ciudadanos. Colomer ha estat elegit amb 68 vots (els de PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans) i Font de Mora ha quedat amb 31 vots, els del PP. 

El vice-president primer será Enric Morera de Compromís que ha estat elegit vice-president de les Corts, amb 55 vots, els de PSOE, Compromís i Podemos. Ciudadanos ha votat en blanc, i el PP ha votat Font de Mora, que ha estat elegit vice-president segon.

La mesa de les Corts la completen Emilio Argüeso (Ciudadanos), secretari primer, i Marc Pallarés (Podem), secretari segon. La nota negativa de la sessió ha estat l’elecció d’Argüeso amb els vots del PSOE, que no ha respectat el pacte perquè Podemos tinguera la primera secretaria, cosa que el PSOE ha trencat votant el candidat de Ciudadanos. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Valencianista?? Ja ho vorem,ho dubte..ho havien altres partits valencianistes,estos no ho son,no ho han sigut i no ho seran mai

Anònim ha dit...

Si el lligen els de C's t'envien a l'infern segur. Aixina els desmontes la paraeta