L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 8 d’octubre del 2013

PLENARI D’OCTUBRE: Les empreses de Tavernes poden des d’avui presentar sol·licituds per participar en el Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes


El regidor Josep LLácer
El plenari va aprovar per unanimitat les bases reguladores de les ajudes a la contractació de desocupats de la ciutat i una esmena que permet agilitar i retallar el temps que calia esperar per a poder presentar les sol·licituda. 

El plenari d’agost va aprovar una modificació de crèdit de 30.000 euros perquè la nostra ciutat es puga adherir al Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes (POCAP). Segons les bases, la nostra ciutat aporta 30.000 euros i la Generalitat i la Diputació s’obligaven a aportar la mateixa quantitat cadascuna, és a dir 90.000 euros entre les tres entitats, amb la qual cosa la previsió es que les empreses contracten 80 desocupats.
 

la Diputació de Valencia havia publicat el llistat de pobles que rebien la subvenció, i ja avisàvem que, al contrari de la d’Alacant, en el BOP no ha via publicat les bases reguladores i això obligava a que cada poble establira una espècie d’ordenança que s’havia d’aprovar-la en el plenari (cosa que es va fer en aquest plenari), remetre-ho al BOP per publicar, fer exposició publica per al·legacions i tornar a publicar en el BOP el text definitiu.

Això implica un temps, que pot comprometre les contractacions que han d’estar fetes abans del 31 de desembre. Per això ahir, i a proposta del regidor de Foment, Josep Llacer, es presentava una esmena de manera que a partir d’avui i amb les bases aprovades, encara que provisionalment, les empreses puguen presentar sol·licituds.

L’aprovació pel plenari es va fer amb advertiment del secretari d’estar inculcant la llei, encara que els partits venien a dir que era una decisió que beneficiava Tavernes i la potenciació de la contractació de desocupats. 
 
El plenari vota per unanimitat
L’alcalde de Tavernes, Jordi Jon, va assenyalar la satisfacció per “l’aprovació de les bases reguladores, perquè l’interés prioritari ara és pal·liar la desocupació a Tavernes i així es promouen accions que permetran contractar fins a 80 desocupats de la nostra ciutat”

L’alcalde va tindre paraules de lloança per al regidor, Josep Llàcer, recordant que tots els mesos hi ha alguna novetat o punt de l’ordre del dia que parlava de la feina desenvolupada des de la Regidoria de Foment Local que dirigia, remarcant que des d’agost ve mantenint un calendari de reunions amb empresaris locals per atallar la greu situació d’empreses i veïns. 

L’alcalde va convidar al regidor a que explicara totes les negociacions fetes, amb la qual cosa els assistents ens assabentàvem que ha mantingut reunions explicatives amb moltes empreses del poble i altres que tenen treballadors de la nostra ciutat. 

Segons les normes, les contractacions seran per un període mínim de 3 mesos, amb una jornada mínima de 25 hores setmanals fins a un màxim de 1.125 euros. Els destinataris finals de les ajudes per a contractar desocupats seran les empreses o entitats amb personalitat jurídica pròpia. 

Les empreses tindran 30 dies, a comptar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el tauler d’edictes de l’Ajuntament.
-

3 comentaris:

Aranya malaguenya ha dit...

Enhorabona al regidor de foment Local, ha fet mes en 3 mesos que la Trasfuga en 2 anys, que en compte de mirar pels desocupats, lo unic que feia era mirar-se la butxaca.

GORDON GEKKO ha dit...

LLàcer està fent una bona tasca. Que es fomente l'ocupació és important, que s'ajude a les empreses també ho és i que hi haja una col.laboració entre institucions al marge del color polític de les quals també em sembla una bona notícia. Al final empreses i treballadors es beneficiaran de tot això.

socarrel ha dit...

Crec entendre que hi ha un canvi en l'estructura de treball que ha portat el regidor Llatzer a l'ajuntament, el patetjar les empreses, el dir ací estic jo pel que necessiten i a l'hora que siga, i fer un directori d'empreses. Però saber rodejar-se d'un equip especific, tant dins de Tavernes com des de la Universitat. i eixe canvi estructural es el qu esta donan-li fruits després de la bona llavor , pensant que en els temps actuals una persona no sap de tot, però si que ha e saber qui sap el que necessite. i em sembla que, adhuc, en el partit de l'oposició hi ha un respecte al bon fer. No tots evidentment, però si els que respecten amb fórmules amables i reconeiximent de la realitat com quan diuen , gracies sr. alcalde, dirignt-se a Jordi Joan. Per a mi són gent de treball pel poble i en eixos moments pense que bona gent si tingueren un bon "jefe". Crec , com començava que són signes de treball com els de Llatzer i de respecte els qu fan avançar els pobles necessitats com els nostres. AVUI 9 D'OCTUBRE , va per vostés, i els bons acords que ens deixen ser poble. VALENCIANS DE SOCARREL