L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Compromís proposa una reforma integral del sistema de finançament de partits.




La proposta de Compromís consistiria a instaurar un “xec democràtic” i què cada ciutadà decidiria quin partit vol pagar. Compromís diu que amb això pretén 'una regeneració real de la política i una democràcia més avançada.

El sistema de finançament proposat preveu que els diners es repartesquen per tots els ciutadans del cens electoral a través d'aquest “xec democràtic” i també es pot decidir de no assignar recursos a cap partit. Dins el repartiment, hi entrarien totes les opcions polítiques inscrites en el registre de partits, incloent-hi les que no tinguen representació parlamentària.

La proposta també inclou una reducció de les aportacions públiques mitjançant mesures d'estalvi, com seria l'enviament de paperetes conjuntes entre totes les forces polítiques, la prohibició de la condonació de crèdits als partits polítics per part de les entitats financeres o l'establiment d'un règim de total transparència en les donacions privades.
Compromís afirma que el sistema de finançament de partits ara està definit per l'opacitat, els escàndols de corrupció i el blindatge del bipartidisme i per això es proposa un nou sistema, construït des de zero, on la decisió de finançar una opció o una altra siga en mans de la ciutadania. 
-