L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 9 d’octubre del 2013

El panorama polític valencià dona un canvi, segons l'enquesta del diari "El País"



 
El sondeig de Metroscopia que publica "El País" estima que el PP obtindria 41 escons, un menys que ara fa un any i molt lluny dels 55 de l'actualitat i dels 50 que atorguen la majoria absoluta en les Corts.Els socialistes de Ximo Puig milloren posicions i recuperen dos escons, però lluny dels 27 diputats actuals.

Compromis i EU consoliden el seu creixement amb 13 escons cadascuna, que sumats als 27 del PSPV atorguen la majoria del Parlament valencià (53 parlamentaris) a l'esquerra. 

UPyD es consolida com a partit parlamentari amb cinc escons. 

L'actuació del Govern que presideix Alberto Fabra, PP, es percep com a roí o molt roí pel 71% dels valencians i tots els membres del Consell, inclòs el seu president, suspenen.

Els valencians valoren negativament al Consell, també a l'oposició, encara que en menor mesura. Un 62% dels consultats creu que el PSPV realitza una labor dolenta o molt dolenta i l'opinió sobre Compromís i Esquerra Unida està més equilibrada.

En el cas de Compromís un 35% dels valencians considera negativa l'oposició que realitza enfront d'un 20% que l'aplaudeix. Respecte a EU un 42% qüestiona l'oposició que fa enfront d'un 18% que la valora positivament.

La major pèrdua de confiança la pateix el PP, i solament dos de cada deu valencians (18%) creu que defensen els interessos de les terres valencianes. També un de cada dos valencians està convençut que el Govern de Mariano Rajoy ha perjudicat els interessos de la Comunitat Valenciana. La veritat, diem ací en la Cotorra, no es comprèn com segueix havent-hi tants valencians cecs i sords davant la realitat del que passa en la nostra terra.

Els socialistes, si fa tres anys inspiraven molt poca confiança en la defensa dels interessos dels valencians (16%), ara veuen com fins i tot baixa més l’apreciació al 8% dels ciutadans.

En contrast amb la pèrdua de confiança de PP i PSPV, la coalició Compromís aconsegueix millorar la seua imatge de partit valencianista. En 2010 solament un 2% el considerava el partit que millor defensava els interessos valencians, avui és el 11%.

Esquerra Unida també avança, encara que menys i un 5% de la població creu que és la formació que millor defensa als valencians enfront del 3% de fa tres anys.

La pràctica totalitat dels ciutadans (95%) considera que la corrupció és la pitjor xacra de la política autonòmica. Els processos judicials relacionats amb els casos Fabra, Brugal, Gürtel, Blasco i Emarsa, tots en el PP, han contribuït al fet que són cinc vegades més (33%) els qui pensen que en territori valencià hi ha més corrupció política que en altres autonomies (7%).

La corrupció i l'atur són els majors problemes per als ciutadans, seguit de l'educació, la sanitat i la justícia.

Més informació: 

-

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

Esperem que els valencians no perguen la memoria de açí a les eleccions i voten en conseqúencia als partits que ens representen a les dures i a les madures,o siga, als partits progressistes, Valencians i d'esquerres que collons¡¡¡¡¡¡¡