L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 13 d’octubre del 2013

I segueixen els retalls en educació: El PP retalla 16’2 milions – un 40% menys- en Educació, Cultura i Esports per al 2014


La Generalitat retallarà 16’2 milions en el departament d'Educació, Cultura i Esport, un àrea eminentment social, o siga en el 2014 tendrà un 40 % menys que les quantitats consignades en subvencions aquest 2013. 

L'efecte de la retallada es notarà en les ajudes als llibres de text, programes per a majors, beques Erasmus i, fins i tot, el transport escolar i universitari, a més del foment a les activitats musicals o teatrals, l'audiovisual valencià i l'esport base i escolar.

El Consell del PP ja havia passat la tisora sobre les subvencions en els comptes aprovats per les Corts Valencianes i a més, pel Pla d'Ajust va prendre el "Acord de no disponibilitat de crèdits" i va eliminar el 30 % de les transferències previstes.

Per al 2014, hi ha 56 línies educatives que seran retallades, algunes de les quals i es coneixen com la reducció del 50 % (7 milions) en la gratuïtat de llibres de text; o la retallada del 32 % en l'Educació Permanent d'Adults (730.000 euros) i els gabinets psicopedagògics (575.000 euros). 

La retallada de les subvencions afectarà a les ajudes al transport, tant escolar, que perd 1,17 milions, com l'universitari, amb156.000 euros menys, el 30 % menys en tots dos casos. 

El president Alberto Fabra, del PP, va afirmar en el seu discurs de política general que es mantenien les beques Erasmus, però el 30 % dels diners previstos (92.430 euros) desparece igualment. Pitjor és el cas de les inversions per a la Facultat de Medicina de la UJI, amb un 50 % menys (1,5 milions).

Les ajudes a les biblioteques cauen un 30 %, igual que el foment de l'audiovisual valencià, mentre les activitats teatrals i musicals perden un 23 %. L'esport base (-30 %) i el federat (-25 %), així com l'escolar (-30 %) són altres damnificats en les retallades del PP.

Tot açò ocorre, mentre observem que amb la meitat del cànon de la Fórmula 1 en el 2012 no serien necessàries aquestes retallades de 16 milions en línies socials. Igual ací a Tavernes, en un pròxim plenari ens trobem amb la sorpresa que l’oposició vallera demana a l’Ajuntament que complete allò que la Generalitat no fa i done ajudes de llibres, de menjador escolar o de transport als xiquets i xiquetes vallers que el govern valencià del PP ha deixat fora.

I la formació del professorat també té rellades. 
 La Conselleria d'Educació ha afirmat moltes vegades que la formació dels docents és bàsic per a combatre el fracàs escolar, però del que diuen, al que fan... com del cel a la terra! 
La Conselleria d'Educació ha retallat en més de dos milions d'euros les ajudes per a formació del professorat dels centres públics. La retallada deixa a la meitat el pressupost del curs passat i s'uneix al reajustament del nombre de Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) que han passat de 17 a 8 centres amb una reducció de plantilles del 45 %. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

No interesa a la dreta que la classe treballadora tinga bona formació, que pensen. Ja pensaran ells per nosaltres, amb lo bones persones que són! Així tornarem a tindre amo en lloc de "jefe"