L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 29 d’octubre del 2013

El BIM d'octubre ja és al carrer o manipula que alguna cosa queda



El BIM d’octubre ja és al carrer. I com ens té acostumat, el PP usa el seu espai per manipular i tergiversar les coses, per fer un tottum revolutum i que el ciutadà perda la visió certera i real d’alguns fets. Aquest mes, com no, li ha tocat al torn a la sentència del TSJ valencià que deixa clar que l’exalcalde Manolo Vidal no va actuar seguint la legalitat i, a més, es va botar les atribucions del plenari municipal, a l’hora de gestionar l’obra dels col·lectors en la passada legislatura.

Tot el món sap que en els plenaris es dona compter de tot allò que és d’interés general (sentències, felicitacions, escrits d’Administracions, etc) i en el passat plenari es va informar al consistori, entre altres coses, de la sentència del TSJ. Això, que qualsevol partit que se’n diu democràtic, ho havia de lloar i aplaudir per ser un acte de transparència i d’informació ciutadana, el PP ho qualifica en el BIM com a un interés del govern de Jordi Joan de “voler confondre i alarmar l’opinió pública”.
 
Atenció: esmenta i culpa al govern de Jordi Joan, quan no té res a vore, perquè la sentència és d’un contenciós-administratiu del PSOE, ¡de l’any 2008!. És que... només per acusar, manipular i deixar en mal lloc a l’alcalde arribaran un dia a acusar-lo d’haver mort a Jesucrist! 

I ja posats en matèria, algunes matisacions que pensem cal dir:
-Senyors del PP: mai, ni el plenari, ni en nota de premsa, ni en cap manifestació ha dit ningú que les obres dels col·lectores foren innecessàries o mal fetes. Només s’ha dit, i en base a la sentència del TSJ, que el procediment per a finançar-les va ser il·legal. 

-Senyors del PP: La justícia no els ha donat la raó. ¿Com s’atreveixen a dir en el BIM que els havien donat la raó? Ningú guanya o perd fins que la sentència és definitiva. I la del TSJ és ferma, anul·la anteriors. És a dir: han perdut el contenciós, no han guanyat res. No mentesquen ni confonguen el personal. 

-Senyors del PP: Si que tenen la raó quan diuen que els diners dels col·lectors els paguem (amb interessos) des del primer dia i durant 20 anys. Però no diuen que ho paguem com a subvenció d’Aquagest (amb interessos) i no com a préstec de l’Ajuntament. I això es diu ¿mala gestió?, ¿fer trampa? potser per no augmentar més el deute del seu govern, el del 2007 al 2011. 

-Senyors del PP: ¿Com s’atreveixen a dir en el BIM que res canviarà? O siga, hi ha un increment d’un milió en el deute municipal ( si finalment s’apliquen tots els col·lectors) i ens diuen alegrement que res canviara. ¿Amb 1 milió més de deute? 

Una cosa està ben clara per començar: eixos diners faràn que el govern del Sr. Jordi Joan incremente la ratio d’endeutament i això endarrerirà l’accés a possibles préstecs per fer inversions, per exemple. 
 
I també queda clar que ens demostren que l’economia municipal no és el seu fort: pot ser per això, són els resultat dels pressupostos quan governaven o les descabellades xifres que van indicar quan l’aprovació del Pla d’Ajust i que el Ministeri d’Hisenda, del govern del PP, van desmentir en aprovar el pla presentat per l’actual govern municipal. Un pla que, dit siga de pas, s’ha hagut de redactar per corregir la situació de fallida econòmica en què vau deixar l’Ajuntament.
-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Sgons la nota aclaratòria que va enviar l’empresa MGM, hi ha posat “un preu fix per la estància de tots els vehicles que s’arrosseguen al dipòsit, que en l’actualitat és de 2.737,15 €” i el BIM diu que son 3.200+iva.
Ha mentit MGM o el BIM?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No sabem si pot ser una errada del BIM, no sabem si la quantitat de MGM no incloïa l'IVA.
Només podem dir que nosaltres teníem una informació (que no venia del Gabinet de Premsa ni de cap politic) que deia que estavem pagant 3300 IVA inclos.

I si a la quantitat que ens va dir MGM i que vosté recorda 2737 euros li sumem el 21% IVA ens dona 3300.

Anònim ha dit...

Amic, 2.700 o 3.200 tan sols per deixar vehicles (que tampoc serán tants vehicles els que es deixen en un dipòsit), sembla una barbaritat.
I molt més en temps de crisi. No és massa elegant tirar dels diners publics, sense rebaixa ni res.
Ara eixe preu será el tope, i ja vorem que proposen els amos dels locals.
Però una cosa será ben certa: eixe preu inclou reté de policía i dipòsit municipal.
Ja li pots pegar voltes a la xifra, que és evident el que ha estat passant més d'una década.

Anònim ha dit...

La idea és bona. Si hi ha estalvi o no hi ha se sabrà quan s'òbriguen les ofertes i se sàpia el preu del lloguer, de les obres, del trasllat, manteniment.... L'entrebanc és que no siga una solució definitiva. Ara la pregunta és: I després dels anys del lloguer que?

Anònim ha dit...

Q no sera manolet enrredant?

GORDON GEKKO ha dit...

Jo crec que la jugada és bona tant des del punt de vista econòmic com de la utilitat que li s'ha donaran a les instal.lacions. No oblidem que els candidats supose que presentaran una oferta a la baixa.
La situació que hi ha en aquest moment ni és útil per al ciutadà, ni per l'Ajuntament i sense cap dubte és un despilfarrament de diners públics.

Anònim ha dit...

Que be saben els del PP desviar el tema. Tu parles de la sentencia, ells entre pel reten i tu a seguir el seu joc.
Xe modera i centra el debat. Ja pareixes Enrique que parlen de tot el que volen sense importar de que va l'article.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tens tota la raó. No sol passar ací, per tant no ens considerem afectats per la segona part del teu comentari. Una flor no fa primavera o si vols el bon escrivà també se li escapa una taca.

Anònim ha dit...

Manolo un milio mes de deute pal teu poble, inclus NO manant, el deute puja!! Q mala pata tens

Anònim ha dit...

Hui s'han obert els sobres de les ofertes del nou reté. Saps com ha quedat? Que hi ha que pagar de lloguer?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No és ací el lloc. Respost on pertoca.

Anònim ha dit...

Es pot considerar l'actuació de Manolo com una pujada encoberta d'impostos al veïnat?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Víctor Borràs aixi ho va qualificar en el passat plenari.

Anònim ha dit...

El deute, la falta de inversions i la impossibilitat de cobrir servicis ve per 16 anys de govern del PP, igual que en la Generalitat. Els seues empastres com el parking i la piscina perduraran en el temps per ser uns MALS GESTORS