L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 24 d’octubre del 2013

La Casa de la Cultura ha acollit aquest matí la Jornada de Cultius Alternatius

 
La "I Jornada de Cultius Alternatius: Alvocat i Kiwi" s'ha dut a cap aquest matí amb la presència de la regidora d’Agricultura, M. Carmen Canet, que ha presentat oficialment la jornada tècnica de cultius alternatius.

Els tècnics del Servei de Desenvolupament Tecnològic de l’IVIA, Julio Climent i José Malagón, han realitzat dues xerrades amb els títols d’Ecologia, Material Vegetal i Tècniques de Cultiu de l’Alvocat i del Kiwi.

S'ha destacat que els arbres fruiters emergents, són una bona alternativa a altres més tradicionals de les zones fructícoles valencianes i estan tenint un gran interés els darrers anys, tant per les propietats saludables dels fruits com per la producció deficitària en la Unió Europea, la qual cosa assegura la seua comercialització. Actualment, la superfície cultivada d’alvocat i kiwi és molt reduïda en la Comunitat Valenciana, i d’eixa manera hi ha un ampli marge de creixement d’estos cultius.

En la jornada s’han exposat les necessitats ecològiques d’aquests arbres, el material vegetal, varietats i patrons a l’abast en els planters, a més de les tècniques culturals necessàries per a millorar les produccions, com ara la poda, reg, fertilitzants, collita, etc. i assegurar la seua rendibilitat. 
-

2 comentaris:

Cultivador ha dit...

Molt interessant els cultius alternatius.

Anònim ha dit...

Molt interesant el tema pero a unes hores que es imposible asistir per a la gent treballadora que a eixes hores esta treballant en el camp y que son els mes interesats en tiendre esta infortmacio, a mes que sa informat poc.