L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 6 d’octubre del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: Morera i el finançament



L'actual situació de càstig i menyspreu en temes de finançament que pateix la Generalitat Valenciana i amb ella tots els nostres conciutadans, no és nova, ja que en tots els acords sobre aquesta qüestió, els valencians i valencianes hem eixit perjudicats.
La realitat és tossuda i els fets incontestables. Quan el PP o el PSOE —tant fa un com l'altre— no ocupen la Moncloa, els entra la vessant reivindicativa, però quan governen des de Madrid, l'obediència és total i absoluta i impera la responsabilitat cap als altres, més que cap al nostre territori.
Els representants actuals del PSOE o el PP d'ací són vells actors, més aviat amb poc poder dins de les seues formacions, no han destacat mai, precisament, per les seues posicions reivindicatives. Ximo Puig podrà dir missa, però ja en època de Lerma acatava el que el PSOE acordava, com tots els seus diputats a Madrid sense excepcions. I Alberto Fabra fa igual, dins del PP.
La formació política de Morera porta dècades denunciant la situació de infrafinançament que pateix el poble valencià. No obstant açò, ara tots fingeixen no haver-ho escoltat mai i sembla que els responsables de la situació de desequilibri negatiu som tots per igual, tant els qui la denunciaven com els qui la impulsaven.
Volen que ens oblidem del nostre passat més recent ple de ningunejos i vexacions.
Entenc perfectament a Morera. Aquest no és un tema pel qual passar de puntetes. Del finançament depenen la sanitat, l'educació, els serveis socials, les infraestructures. Algú es creu que els dirigents locals del PP i del PSOE s'enfrontaran a les seues organitzacions per defensar els interessos dels valencians?
De moment no ho han fet i l'obediència als seus caps de Madrid és total i genuflexa. Amb el que ha plogut i amb el que han votat, no voldran els representants empresarials que confiem en els qui han sigut executors, culpables i també còmplices d'aquesta injustícia que pateix el nostre poble. O és que el senyor Boluda està afectat d'amnèsia, si hem de fer cas a les seues últimes declaracions?
Tenir fe cega ara és arriscat i els fets no indiquen precisament que els actuals protagonistes de la política valenciana siguen massa de fiar.

Pere Mayor

President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco 
fundacio@paisvalencia.org
-