L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 25 d’octubre del 2013

Les gestions de l'alcalde aconsegueixen la regeneració de la platja de la Goleta



La Goleta en plena tasca de regeneració

 Les reunions mantingudes per l’alcalde Jordi Joan amb el Cap de la Demarcació de Costes de Valencia al llarg del passat estiu van servirentre altres coses, per sol·licitar una millora de la Platja de la Goleta i ja han donat fruit: Des de fa uns dies aquest organisme està procedint a la regeneració de la platja.


Els treballs estan previstos a executar al llarg de tota la setmana i realment s’ha tingut sort perquè s’està aprofitant la circumstància que hi ha oratge de ponent i facilita les tasques en estar el mar molt baixet. Esperem no canvie ni ploga i tot acabe bé.

Arena amuntegada per a regenerar la Goleta
Cal indicar que la regeneració empra arena de la mateixa platja vallera, en concret s’obté de la que s’acumula en la part sud del canal que desaigua les partides arrosseres. Allí es carregada per camions amb l’ajut d’una gran pala i es trasllada a l’extrem nord de la Platja de la Goleta, on s’amuntona i després una altra maquinària pesant la distribueix per tota la platja degradada. El procés el podeu seguir amb les fotos que publiquem. Si cliqueu al damunt les voreu més grans.


Un altre dels punts que l’alcalde Jordi Joan va tractar el passat estiu amb Demarcació de Costes de València el passat estiu va ser el permís per iniciar el col·lector de la platja. El mateix alcalde va informar que no hi havia cap impediment des de Costes de València i que el permís es donaria aviat. Tanmateix, han passat dos mesos i el document, a hores d’ara, no es disposa encara en l’Ajuntament i per tant no es poden iniciar les obres.
 
Zona sud del Canal, d'on es trau l'arena que es porta a la Goleta
¿On està el problema? Què ha passat? Segons hem pogut conéixer, preguntant clar, tot apunta a que l’expedient està paralitzat a Madrid, a la Demarcació General de Costes d’Espanya. I la paralització, que esperem siga circumstàncial, seria com una conseqüència de la reforma que fa uns mesos va fer el govern de Rajoy de la Llei de Costes.  Per tant, cal esperar que es desbloquege a Madrid.



I ja que estem, a vore si el PP de Tavernes demana als seus dirigents que s’espavilen i que l’autoritzen prompte, que al pas que anem vindrà l’estiu i el col·lector no s’haurà començat quan l’Ajuntament ho té tot a punt. 


Vale, Manolo, espavila! Que es note que eres assessor del PP! I que treballes per Tavernes!
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixo,aixo...ja que els pepes s'han gastat tots els diners que hi avien i els que aniaven a niaure,avore si almenys es menegen en este assumpte.Perdò per les faltes pero esque man retallat en educaciò.

Anònim ha dit...

Molt be Jordi! Gestionant amb coneiximent!
Per què ara i no a maig o juny?
Si ve alguna marejada abans de l'estiu anirà tot al blau de la mar i com si res s'haguera fet.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que eixa pregunta l'hauries de dirigir a Demarcació de Costes.

Les gestions de l'Ajuntament es fan i l'Administració respon i actua, quan actua.
Les gestions per al permis del col·lector de la platja porten dos anys i Madrid donarà el permís (sempre Madrid) quan vulga.
Les gestions del tema del riu Vaca porten anys i encara no han actuat.
Volem dir amb això que l'Alcalde va complir i posar en coneixement la situació de la Goleta.
Han actuat als tres tres mesos. Millor. Altres voltes, i també passava en passades legislatures, s'han fet gestions perquè era urgent i actuaven al cap d'un any o no actuaven. Mira les hemeroteques.
Com l'Ajuntament no mana de Costes, i tot el mon sap que van a colp de disponibilitat pressupostaria, actuen quan poden. Si ara tenien un remanent i han actuat millor que millor. Sempre serà una millora i una defensa de la linia de cases.
Al cap i a la fi, Jordi Joan només ha fet el que pertocava: gestionar i demanar.
El demés ja no és de la seua responsabilitat.

Anònim ha dit...

Es curiós vore com ja fins i tot contesteu en mom de Jordi .

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tu creus? Contestem des del que sabem, que ja porten mes de quatre anys informant.

Mal ens sabria no poder ni respondre sobre coses, com la regeneracio de la Goleta, de la qual hem parlat aci moltes i moltes vegades.

Això mateix que deiem dels diners

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/12/la-recuperacio-de-la-platja-de-la.html

Per tant no busques cinc peus al gat, que només en té quatre.

I com se sol dir: saps mes el dimoni per experiencia que per ser dimoni

Anònim ha dit...

doncs igual em te que siga decissió de diputacio o de qui siga, ara no és moment d'actuar.... millor març o abril... vorem que es el que queda d'aci a uns mesos. més balafiament de diners pulics.....

Anònim ha dit...

Sou la reostia! Si no fas mal, i si fas també!
Per molt que vos sàpiga mal, al ajuntament ara es treballa, i molt bé!

UN JUBLT ha dit...

Já sabém que l'ajuntament de Tavernes no té rés a dir referent a les dates de l'actuació en la regeneració de la platja de la goleta,però, deixeu al menys que critiquem l'actuació de costes per fer-ho ara i no al mes de maig que sería lo llogic.Pareig que hi-ha persona que no accepte ninguna crítica,hi-ha que entendre que la crítica constructiva sempre es bona,si nó,caiguem en el dogmatisme, i per a això jà tením a l'esglesia.

Anònim ha dit...

I dic jo, perquè ara es regenera?

Algún temporal no s´enmportarà lasorra, que ara fiquen?

No seria més normal, fer-ho en Maig, cara l´estiu i així que dure la escampada de la sorra.

No entenc res, m´ho podeu explicar?

Anònim ha dit...

Li ho tindràs que preguntar a Costes que, si com es diu dalt, ho fa i diu quan es fa.