L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 6 d’octubre del 2013

La falla Prado organitza un festa flamenca



La falla Prado va celebrar ahir la seua “festa flamenca” amb una bona participació de gent, unes 500 persones. Una nova iniciativa d’una jove comissió on la bona música, el bon ambient, el bon menjar i la millor companyia no va faltar, sobretot d'una amplia varietat de tapes que han satisfets als diferents paladars. 

La festa, enfocada al més pur estil flamenc, va ser amenitzada pel grup "Cambalache", i els assistents van poder ballar al ritme de "buleries” i altres ritmes flamencs.

33 comentaris:

Anònim ha dit...

Està molt bé això de fer festa, però jo pregunte si la Falla Prado no ha pensat que estem damunt del 9 d'octubre i que potser més que una "festa flamenca i andalusa" hauria calgut una festa valenciana.
Sembla mentira que, quan el 99'99 % de la gent no sap ballar cap ball popular valencià, ni seguir una dansà, que fem festes on volem promocionar els balls d'altes comunitats, mentre deixem de banda les de la Comunitat Valenciana.
Segur que els andalusos no ho haurien fet això de deixar de costat les seues tradicions i els seus balls, i ho fem els valencians.
A vore si l'any que ve, veiem una "festa valenciana" amb albaes, cant d'estil, alguna dansa i paraetes de "piulets i tronaors" per festejar el 9 d'octubre.

Fallera. ha dit...

La qüestió és criticar. Si no t'agrada no vingues i no mires, i si tant vols organitzar una "festa valenciana", apunta't a una falla, i proposa-ho, a vore si et fan cas.

Anònim ha dit...

No faig cap critica.
Ho he dit: Està molt bé això de fer festa, i més en els temps tan tristos que corren.
He volgut preguntar -i ho dic- sobre punts que considere són per reflexionar.
Crec que ha molestat perque es diu la veritat sobre actuacions dels valencians que som els últims en autoestimar-nos i fer d'allò nostre motiu d'orgull.
I ho faig en positiu i fent propostes: A vore si l'any que ve, veiem una "festa valenciana" amb albaes, cant d'estil, alguna dansa i paraetes de "piulets i tronaors" per festejar el 9 d'octubre.
Si no ho ha vist, disculpe voste.

Anònim ha dit...

Un poc decebedor això de: apunta't a una falla, i proposa-ho, a vore si et fan cas.

Si no fan cas les falles i no els preocupa, com associació cultural que són, l'objectiu de defensa de la cultura valenciana, quina associació ho farà?

Bunyolaes ha dit...

És de ser una mica ingenus pensar que les "associacions culturals" falleres estan per a alguna cosa més que paelles, 'play-backs', truc i cassalla. Poc importa si eixa cosa es disfressa de flamenc, cant d'estil, 'rock' o 'vallenato'.

Anònim ha dit...

festa valenciana? eres valenciá? es diues FALLES i dediquem mes de 1 dia a d'elles.A Andalucia fan festes valencianes,manyes,etc,pero les seues tambe tenen nom propi,com la feria de abril.yo encara no se ballar sevillanes,pero si vols et balle alguna dansa i crec que hi ha molta gent que sap

Anònim ha dit...

Magrada llegir aquest blogg pero note q els lectors daci no poden evitar criticar a les falles sempre q es publica alguna noticia fallera.Pareix q els moleste tor el q organitzen isense pararse a pensar q les falles son desde fa anys la festa q mes agrada a la majoria de vallers i gracies a la qual molts negocis del poble tiren endavant.I si,les falles servixen per a molt mes q playbacks i cassalles pero aixo els antifallers mai hi entendreu ....sera perque no ho eu provat...?.....vinga va ,deixeu de clavarse amb tot el que fan els fallers i penseu q posen alegria a les vides de molta gent q pasa ara per mals moments,deixeu q pugam veure noticies de falles sense criticarles,q no siga tot politica q es repetiu molt de vegades

Anònim ha dit...

Això que a Andalusia fan festes valencianes i manyes com aci, que tenim un dia d'Andalusia i va el president de la Generalitat a fer-los la visita no t'ho creus ni tu.
Està bé que dediquem dies a les demes autonomies, però primer la nostra i per damunt de tot les nostres coses.
I jo no mire que aci es critiquen les falles. Es parla d'algunes actuacions puntuals d'algunes falles, que no sou Déu ni tot ho feu bé, que no es igual.

Anònim ha dit...

Tu dius que els lectors no poden evitar criticar les falles i jo veig que això no es cert i que tu confondixes el parlar d'una cosa puntual d'una falla amb criticar a les falles en sentit general que no es ni paregut.
Tu pensa i digues el que vullgues però a mi una festa flamenca en la setmana del 9 d'octubre, pues no.

Anònim ha dit...

Teniu ganes de buscarli cinc peus al gat,nomes a sigut una festa com si hages sigut,de xina,de pijama o de hawai....deixeu ja de fer polemica de tot ......visquen les falles dde tavernes i els seus fallers!!!

Anònim ha dit...

I que em de fer la setmana del nou doctubre,anar tota la setmana vestits de valencians,menjar nomes paella,bunyols i horxata amb fartons???.....viga ja!!!!!!.....als qui vos sembla mal aquesta festa us havera sentat igual del mal en qualsevol altra data.
Respecte aaixo que les falles son nomes per a la cassalla i demes,esteu ben equivocats i ho sabeu,les falles tambe fan molts actes culturals com teatres ,i son grans defensores de la nosta llengua qcom ho demostren cada any als seus llibrets fallers,que a mes els del nostre poble son referencia en tora la provincia pel bon us de la nostra llengua.

Anònim ha dit...

Potser fora millor això: anar tota la setmana vestits de valencians,menjar nomes paella,bunyols i horxata amb fartons???.

al menos donaries treball als d'ací.

Mira si coneixes poc, la festa i el significat del 9 d'octubre quan a lo millor eres un especialista en flamenco, que ni has nomenat el que es tradicional i caracteristic del 9 d'octubre.

Si, home/dona sí, la mocadorà. Que no, que no es un mocador.

Anònim ha dit...

I que te que vore que escriviu la falla en valencià i que feu una volta a l'any una funció de teatre amb el que estem parlant de la festa flamenca?

Tu creus que per escriure la falla en valencia i fer un teatre ja està tot fet? Pues si que anem bé.

Anònim ha dit...

Aixo no te res a vore en la festa flamenca ,ho dic pels que pensen i afirmen que lea falles son cassalla i poc mes.El que es veu ea que teniu moltes ganes de polemica i que les falles vos agraden ben poc.pero segurament si que us agradara posarse la blusa en falles i anar a qualsevol falla a pasar la nit,aixo si!!

Anònim ha dit...

I això de la mocadora que es?

Quants en governa la farina ha dit...

Sí, ens agrada molt posar-nos la brusa, la faixa i les espardenyes de careta durant Falles (és a dir: durant l'any sencer). Com tot el món sap, tots els valencians som fallers o no som.

Anònim ha dit...

A vore,tots eixos que critiquen (opinen) a les falles i a les festes flamenques...que teniu preparat per al poble el dia 9?.els fallers fan molta feina per a preparar cualsevol cosa de la que als antifallers diuen casalla i poc mes.ara el dia 9 anirem de guapets a la festa que ens preparen eixos valencians .si voleu presupost demaneulo a les falles,perque elles pagen als de les albades,als dansaors ,i atots els que fan tot aixo que tant ens agrada i que si no fora per les falles no ho ha vereu vist mai

Anònim ha dit...

EL què és un escàndol, és que es faça una festa davant d'un centre de salut, on hi ha persones malaltes que estan siguent ateses, i on el personal sanitari se'n fa creus per a tractar als malalts.No té sentit, a més de ser de molt mala educació i respecte als pacients i als sanitaris.Esperem que no es torne a repetir aquesta angoixosa situació.

Anònim ha dit...

Molt ben dit !!!

Anònim ha dit...

Perdó, esmene el que he escrit anteriorment: no són les Falles únicament paelles, 'play-backs', truc i cassalla. També estan els coets.

Anònim ha dit...

Si home si ....no trobeu res bo en les falles??? La solucio esta en les teues mans si no t'agrada no vages ...viu i deixa viure.

Anònim ha dit...

A qui no li agrade que no vaja .....viu i deixa viure

Anònim ha dit...

No sé que té que vore amb anar a actes o anar a vore les falles amb la cosa que alguns consideren que dins de la setmana del 9 d'octubre era millor un acte valencià que un andalús.

Un pot anar als actes de falles, ser fallers i no estar conforme amb eixa festa. Jo vaig a falles, aprticipe en falles i no estic conforme en eixa feta. Estic fart de tanta despersonalització del meu poble amb actes que venen de fora i que no tenen res de la nostra tradició.

És trist que gent, que per la manera com diuen son fallers, que no comprenguen el que s'ha volgut dir i que parlen mal de gent que nomes ha volgut expressar que haurien volgut una festa mes valenciana.
Això no és cap pecat i axí els esteu tractant com a dimonis, i mesclant coses que no tenen res a vore.
No és viu i deixa viure, sino viu en valencià com a valencià (més segur com a valenciana per la forma d'escriure) que eres. Això no t'ho has plantejat?

Anònim ha dit...

Aixo es ,mesclant coses que no tenen res a vore . Es va fer una festa i punt ja esta no ania pasta per a tant. Que fem una festa rociera no significa que no som valencians i que no ens agraden les albaes i tot lo valencia per la mor de deu que pareix que en fet algo mal pues xe una festa i ja esta

Anònim ha dit...

Ningú ha dit que heu fet res mal. Simplement que alguns hauriem volgut una festa valenciana, vestits amb trage tipic, ballant dansaes, amb bunyols i la mocadora, per exemple. I la dolçaina i el tabalet fent passa carrer. També hauria quedat bé, no?
I damunt si havereu dit: celebrem el 9 d'octubre, de puta mare.

MdeMartínez ha dit...

Yo creo que la organización de la fiesta flamenca por parte de la Falla Prado no está enmarcada en la semana de festejos del 9 de octubre. Supongo que los falleros de dicha comisión habrán escogido la fecha simplemente esperando a haber vuelto del verano, a que hubiesen las fiestas locales e intentando no atrasarlo mucho más ante la llegada de otros actos ("demanaes" y proclamaciones) y también del frío. Que haya sido días antes del 9 de octubre me parece mera casualidad.
En mi opinión, tal como ha dicho también otro lector, ha sido una fiesta flamenca como podía haber sido una de los años 60 o una fiesta hawaiana... Los falleros habrán buscado una temática que dé un poco más de juego en cuanto a indumentaria, ambientación, música, etc... Si hubiesen querido organizar una degustación de quesos manchegos, una "calçotada" o una fiesta de San Fermines me parecería igual de respetable.
Las fallas de Tavernes ya trabajan duro todo el año por la defensa de la cultura valenciana, ¡y muy bien que lo hacen! La Nit d'Albaes es, por poner uno de los muchos posibles ejemplos, uno de los actos previos a la semana fallera más esperado...

Fallera. ha dit...

No t'has parat a pensar que els que hem organitzat la festa no ho hem fet en base al que a tú t'havera agradat més o menys? Hem fet la festa flamenca perquè ens ha paregut, i ja està. No tenim perquè donar explicacions. Per cert, va ser tot un èxit així que s'esperen més edicions pròximes. Tal vegada, per l'afluència de gent...no van ser molts els que van pensar com tú,no?? I pel que fa al fet de que ferem la festa en el prado al costat del ambulatori, on voleu que la fem? A la Dula?? Som la falla Prado i com el seu nom indica, eixe és el lloc que ens correspon. No crec que passara res al celebrar-la alli, sino no haverem tingut el permís. Això ja és parlar per parlar. Hui 9 d'octubre que tant volieu celebrar, des de l'Ajuntament s'han preparat bona cosa d'actes, que no en teniu prou?? Ara quan celebrem la festa de Halloween (si, anem a celebrar-la) tornarem a provocar crítiques, no? Aneu preparant-les, doncs.

Anònim ha dit...

Resumint lo unic que teniu que fer es menjar paella i fartons tot l'any per a promocionar els aliments valencians . I tots els k parleu mes valencians que nosaltres els fallers no vos sentireu per molta festa flamenca k es faja entre altres. Jo soc d.esta comissio i es cert que ha segut per questio de fetxes i avans de parlar tan facilment entereuse de les coses i si lo que digueu no es u.a critica no se k sera per a vosaltres criticar. Mare de deu k poca vergonya k de tot teniu que parlar . Ale no parleu tant i aneu fent com la festa de l.any k ve per al 9 d.octubre ja que pa la d.enguany no arrbeu a temps ja que eu malgastat massa temps criticant el ke fan els altres. Visca les falles i tots els seus fallers!!!!!!. Espere k hajau pasat un bon 9 d.octubre.valencians!!!!!!

Anònim ha dit...

Esta clar que açi en Tavernes no plou mai a gust de tots i estic un poc sorpresa de les critiques que estan fent a la Falla prado...que l'ha estan posant de volta i mitja...tant gran es el pecat que han fet!!!!..pues jo tinc que dir que es una festa flamenca com haguera pogut ser de un altre tema ....com tambe es fa la del camell, la gran matinal de motos, la de motos antigues la de autos locos i com no la master del padel.....cregeu que alguna d'aquestes te algo que vore en falles???? La cuestio es que es fa festa d'una manera o altra.

Noe Alberola ha dit...

Em senc valenciana com el que més i en ningun moment vaig trobar que un quatre d'octubre una festa flamenca haja soterrat l'esperit del nou d'octubre.Sí tant desitges apropar els costums i balls nostres a la resta de la gent,envers de criticar i carregar el bazoca contra la falla prado el que deuries de fer es crear una associació cultural en el fi de donar a coneixer el folklore i costums valencianes,abanda de donar suport a tots els actes civics que va preparar l'ajuntament.Tal volta deuries d'anar a valència a conmemorar el nostre dia i viurel i al mateix temps deixar que els demes disfruten de les seues festes i de totes,pa ixó es fan tant unes com altres per a viure-les...Per cert va ser tot un exit per a repetir-ho.Abanda no hi ha que mesclar les antxoes en el sucre no casen,es a dir desde quan es falta el respecte als malalts d'un centre de salud si allí no es pernocta,a les dotze i mitja comensaren a arreplegar-se i a gaudir en grupets de conversa,tot aixo un dissabte,on està la falta de respecte?Visca la festa flamenca,visca el nou d'octubre,visca valència i totes les festes que puguen vindte...

Anònim ha dit...

Noe, si no consideres fer soroll ( risotades, xillits,musica,..) una falta de respete a menys de 5 metres d'un centre sanitari, és què no tens conciència. O potser, no has estat mai malalta i no saps que a més de què et sentiries pitjor, els sanitaris no poden realitzar adeqüadament la seua feina . ( auscultar a un pacient sentint tot allò noés de dret).
A més no sols va per la festa flamenca, si no per als xiquets que per les vesprades, gràcies a unes mares i pares tan solidaris deixen que els seus xiquets juguen a futbol utilitzant la paret del centre de salut i els cristalls que estan al costat com a porteries. Quan es trenque algun cristall, i es faça algú mal, després plorem.
Festa si , però en llocs que toquen i no tot ho val.

Anònim ha dit...

JA ESTA BE DE SEMPRE BUSCAR ELS MIL PEUS ON NO HI HAN , TOTAL PER FER UNA FESTA PER PODER TRAURE UNS DINERS PER PAGAR TOT EL QUE COMPORTA A UNA FALLA FER UNES FESTES EN LA SETMANA FALLERA. QUE VO SE VEU MOLT EL RABO ALS QUE NO PAREU DE POSAR CRITIQUES BUSCANT TOTES LES PEGUES. QUE JO SAPIGA NINGU SA QUEIXAT NI RES. JA ESTA BE!!!!! I DEIXEUMOS TREBALLAR TRANQUILS I AGUST. I PER CERT DONAR L'HERNORABONA A LA FALLA PRADO PER EIXA GRAN FESTA I QUE HA SEGUT PER A REPETIR!!!!!!

Noe Alberola ha dit...

Trobe desmesurada la critica al soroll i més torne a reiterar un dissabte,si fos a hores de consulta seria comprensible.No sé si saps que per a fer qualsevol event es demana permís a l'ajuntament i quan el dona és pq valora favorablement que es fasa la festa.Per altra banda tots caiguem malalts i ens atenen tant un dissabte,com a falles,com a festes del poble és a dir falta de respecte si fos algo repetitiu de tots els dies.Torne a incidir és un centre de salud,no un hospital no es pernocta,va ser questió de hores,per a res es va alterar la feina del personal sanitari.Mai plou a gust de tots,ja voldriem tots tindre un lloc de ús public acondicionat per fer tot tipus d'esdeveniments.Abanda,en cap moment varem tindre queixes del centre de salud,fer polemica on no hi ha cap,són ganes de debatre sense argumentar.