L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 20 d’octubre del 2013

Agua para todos! - El president Fabra (PP) continua amb la submissió total a Rajoy i el seu partit en contra del valencians

Una de les moltes manifestacions a favor del trasvassament que ara perilla. Eren altres temps...



El Ministeri d’Agricultura va traure dimecres l’esborrany del Plan Hidrológico del Tajo, pla polèmic on ni tan sols la unanimitat del color polític de les comunitats valenciana, murciana i castellano-manxega havi pogut enterrar la guerra de l’aigua. 

El govern del PP de Castella-La Manxa considera "un èxit” per al seu territori l’esborrany de pla, el mateix que el govern del PP de Múrcia que considera “positiu” i el govern del PP de València, cal pensar també perquè calla i atorga. 

La Mesa de l'Aigua, governada pel PP i formada per tècnics, s’ha desmarcat de la postura del Consell de Fabra, que veu encertat que s’augmente a 400 hectòmetres cúbics la reserva hídrica per a poder transvasar aigua a les comarques del sud valencià quan ara es necessiten 240 hectòmetres. 

El president Fabra, que cada dia demostra més que no pinta fava, va escenificar en el Congrés de Madrid la falta d'influència que té i la total submissió a Rajoy, anant en contra dels interessos dels valencians i apostant clarament pels interessos partidistes de la Cospedal i del PP. 
Pancarta de NNGG del PP a favor del trasvassament. Eren altres temps
L’actuació del Govern de Fabra el dimecres dia 16 va ser una traïció als interessos hídrics del País Valencia, i en especial a les comarques del sud. Qui ho havia de dir! Després de tants anys “d’aigua per a tots” del PP, tantes mobilitzacions, tantes paelles a la ciutat de València per a reclamar “aigua per a tots” i mobilitzar a ciutadans i agricultors en autobusos per fer el que li ha ordenat Cospedal. Vergonya, senyor president, vergonya! 

El president ¿valencià? ha quedat de nou en evidencia en recolzar el Pla Hidrològic del Tajo, que implica una seriosa amenaça de mort per al transvasament a les comarques del sud. Recordem que més del 70% de la producció agrària que es rega amb aigua del transvasament s'exporta a Europa i representa el 20% de l'exportació agroalimentària d'Espanya, és a dir, més de 16.000 milions d'euros. No cal ni dir la importància que es garantesca en les condicions actuals, no les que volen imposar Rajoy i Cospedal, mentre el president Fabra manté un silenci complice. 

El president Fabra torna a demostrar que no pinta fava, cosa que lamentem com a valencians, i torna a demostrar, com ell diu, que els valencians no ens agenollarem davant ningú, però ell sempre agenollat davant Madrid, ajupit davant els interessos del seu partit, i en contra dels interessos dels valencians”.
-