L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 8 d’octubre del 2013

PLENARI D’OCTUBRE: De la protecció del Bolomor o la ignorància és molt atrevida

L'alcalde explica les proteccions actuals de Bolomor


L’alcalde Jordi Joan confirmava ahir al consistori que el Barranc de Bolomor disposa d’un conjunt de proteccions ( Natura 2000, LIC, ZEPA i actualment en estudi ZEC), algunes de caràcter europeu .

Les proteccions actuals del Barranc són molt superiors, tenen nivell europeu, molt per damunt del que li havia demanat per correu electrònic la regidora trànsfuga Karina Vercher: la declaració de Paratge Natural Municipal.  Amb aquesta petició per correu electrònic demostra el seu desconeixement del tema, perquè demanava el que ja va aprovar el plenari municipal fa algunes legislatures i es va plasmar en el PGOU com a paratge de “sòl no urbanitzable i especialment protegit”. 

Els punts de l’ordre del dia havien acabat. Després de tots els torns de paraula acabats, l’alcalde Jordi Joan, com es habitual, procedia a dir les últimes paraules i a tancar la sessió. I com que la interessada no va recordar la seua proposta, ho fa ver  l’alcalde.

Al respecte, Jordi Joan va lamentar que  s’havia assabentat d’eixa proposta primer per la premsa i també que usara expressions en la nota de premsa com “l'alcalde nacionalista Jordi Joan no havia tingut cap interès en tirar-la endavant”. Ja ens direu que es pot tirar endavant una proposta que no ha estat comunicada.

L’alcalde va indicar el que hauria estat més normal: que la regidora hagués fet la proposta, s’hagués tractat en comissió i que després, una vegada conegut l’interés o no de l’alcaldia, publicara la nota de premsa. 

Karina Vercher no s'assabenta


I va explicar tot seguit perquè la proposta no s’havia tractat. I realment la regidora no va eixir molt ben parada, perquè després de les explicacions de l’alcalde tots vam entendre que Karina Vercher havia fet una proposta des de la més completa ignorància.

Jordi Joan va començar la intervenció dient que la proposta era “oportunista”, recordant que la regidora l’havia enviada primer que ningú a la premsa dins de la setmana del 25 aniversari de Bolomor, precisament quan se celebraven els actes organitzats per l’Ajuntament i Diputació, a la qual va donar les gràcies pel recolzament i participació.

Uns actes als quals Karina Vercher no va assistir a cap i no va participar en res, i com a regidora no va mostrar cap interés en col·laborar en els actes, que han tingut una gran repercussió en la ciutat, amb la presència de Juan Luis Arsuaga, una de les autoritats mundials del tema i Premi Principi d’Astúries.

L’alcalde va recordar com fa algunes legislatures, l’aleshores regidor per EU Ximo Altur va elevar eixa proposta al ple, que la va aprovar per unanimitat. Per tant, no calia la proposta: estava ja feta i aprovada per la corporació. Fa més de 10 anys. I va dir més l’alcalde:  va recordar que el PGOU va arreplegar l’esperit de la proposta amb la declaració  del barranc com a “sòl no urbanitzable especialment protegit”. 



Bolomor té més protecció del que demanava la regidora trànsfuga.

De tota manera, Jordi Joan va remarcar unes circumstàncies i és que actualment el grau de protecció supera en molt el que tenia inicialment  el barranc i va ser aprovat fa anys per l’Ajuntament.

A hores d’ara Bolomor està inclós dins de la Red Natura 2000, dins del LIC europeu del Massís Mondúver- Marxuquera, o siga té una protecció europea, està considerat com a ZEPA (zona d’especial protecció d’aus) i actualment s’està realitzant l’avaluació ambiental estratègica de la Safor perquè passe a ser considerat un ZEC (Zona d’Especial Conservació). En poques paraules, el Barranc de Bolomor quan a protecció està molts graons per damunt del que ara demanava la regidora i ja estava aprovat de fa anys per l’Ajuntament. Cal indicat igualment que la Generalitat té incoat expedient com a BIC que afecta el jaciment i el paratge.

I ací l’alcalde, per a fer-ho més entenedor als assistents,  feia un símil i deia que la proposta era com si en classe, un alumne demanara al professor que li canviara la nota i li posara un 7 quan havia puntuat el seu examen amb un 10.

És el que diguem com a titular: la ignorància és molt atrevida. En tant poc que costa assabentar-se de les coses, informar-se... perquè ¿per a que tornar a aprovar una cosa que ja fa anys està aprovada i actualment superada per les proteccions i qualificacions mediambientals que té el Barranc de Bolomor?.

Quan l’alcalde ja havia donat per tancada la sessió i havia tancat el micròfon, la regidora va demanar la paraula “per al·lusions” (sic). Els assistents i regidors ja s’alçaven dels seients. I l’alcalde, amb la sessió tancada, no va considerar la demanda. 
-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Karina Vercher NO TENS VERGONYA!!! Dimiteix i ves-te'n a casa!!

Anònim ha dit...

Ni p... caso a la tiparraca esta. Feu un pasando enorme! Una darrere altra, no s' entera de la pel.licula

Anònim ha dit...

Com més sucre més dolç.
La protecció que Karina demana no és incompatible amb la protecció que actualment te el Bolomor i, per tant, crec que hi ha que tramitar el que Karina ha demanat.

Anònim ha dit...

Disculpa, no és el que demana Karina, que repetix un acord aprovat pel pleno fa temps.
Si alguna cosa s'ha de tramitar, seria l'acord de fa anys de Ximo Altur.
La demanda de Karina ni va passar pel pleno, ni es va votar.
Però ja ho va dir l'alcalde, es demanar de nou una proteccio molt menor de la que té. O siga fer papers i dedicat temps per una cosa de menys importància.
Ara si tu ho vols mes dolç, pren sucre i ves en cuidao, no te quedes diabètic.

Anònim ha dit...

Que vols dir?
Que el Jordi era molt ignorant quant va fer el seu programa electoral?
Pag 12: Posar en marxa mesures perquè Bolomor siga realment Parc Natural.

Anònim ha dit...

A Bolomor vam anar més de 1200 persones. Algú ha vist a la trànsfuga en alguna visita?. Sap Karina on és la cova del Bolomor?. Sabria diferenciar Neardental de Homo Sapiens, (Cromagnon)?...

Anònim ha dit...

Les coses massa dolçes resulten empalagoses. Tot te una mesura, fins l'aguant de tot un poble amb este tipus de personatje

Anònim ha dit...

Jo crec ( i tu tambe) que està ben clar: posar mesures perquè realment siga Parc Natural, vol dir que se sap que és.

No li busques mes voltes.
Un poc de trellat.

Anònim ha dit...

Homo Erectus, QUE NO QUE VAYAMOS ERECTOS TODOS LOS DIAS.

Que facil es ver las cosas de un color si solo conocemos ese color.

Carina solicita una cosa, que si que es de inferior rango, muy bien pero es como decir tenemos un gran escritor en Tavernes (sico fons), y queremos darle un nombre a una calle y le ponemos la calle y despues pensamos que queremos ponerle como hijo predilecto, que hacemos quitamos el nombre a la calle que es inferior y ahora su titulo es superior.

La verdad nos metemos con Karina, pero nodeberiamos pensar que lo mismo que decia (segun algunos comentarios) la inculta de Karina, que no debe saber (segun algunos comentarios) diferenciar un neandertal de un sapiens.

Que nuestro gran ilustre y gran matematico Jordi, llevaba en su programa (programa electoral) el hacer lo que reclamao Karina.

Pues igual de ...., debieron ser los dos.

Y lo peor de todo es la falta de educación la concejala le habia y le solicitaba la palabra, pero como el sr. alcalde durante todo su parlamento no dirigio la mirada a la persona a la cual estaba refiriendose, por ese motivo no la vio, y porque sus compañeros de bancada de enfrente no le dijeron nada al Alcalde y porque??, tal vez porque el Alcalde sabia que le sonrojaria la cara en publico diciendole que el lo habia solicitado en su programa y ya hubiera sido la 2 vez que le hubiera sacado los colores al alcalde con el programa imposible de realizar del Bloc.

Anònim ha dit...

Primer: una mentira. El programa del Bloc no diu això, sino alguna cosa així com "aconseguir que realment siga Partage Natural".
O siga tenim clar que l'aprovacio esta feta des d'epoques anteriors, pero els fets del PP sobre Bolomor ho desmentien, torres d'alta tensió incloses.

Segona: Quin interés te la trànsfuga Karina Vercher en eixe tema a banda de fer un comunicat de premsa? Cap i a les proves em remet.
A banda de no haver acudit per a res a cap acte de Bolomor, mira quin interes tenia que no trau el tema ni durant el ple, ni en prec i preguntes.
El trau l'alcalde en el darrer parlament i que servix per tancar la sessió.
I explica a tots, inclosos els que estavem en la sala de public, com esta eixe tema. No té ningun perquè dirigir-se a Karina Vercher, perquè ella no ha tret el tema, no l'ha propiciat. No contesta a ells sino que explica al public i a tot el consistori.

I demana per al·lusions - ¿Quines al·lusions? ¿dir que ho havia demanat ella? - però ho fa quant l'alcalde ja ha dit "es tanca la sessió". I ja havia arribat tard.

I en tres hores que va durar el ple ni s'havia recordat.
Ara conta-nos una altra historia.

Anònim ha dit...

Aprofitant l’avinentesa de la discussió respecte a la falta d’informació i de rigor de la regidora trànsfuga, crec que deuríem vore que pitjor és la falta de professionalitat dels que es conformen en publicar despropòsits sens el mínim treball de comprovació; d’aquests no se’ls pot anomenar periodistes. Son reproductors de les mentires que convenen als seus amos. Gossos que lladren al dictat des interessos d’aquests.

GORDON GEKKO ha dit...

Karina: quien te ha visto y quien te ve. Tots el recordaran. La dreta el recordarà, l'esquerra el recordarà, els d'enmig el recordaran, els del cantó el recordaran. Tan sols m'agradaria que montares un partit polític perquè així vories lo a sola que estas.Has trait a molta gent, has raptat la voluntat dels teus votants, has venut la poca credibilitat a uns pocs i has decepcionat a la gran majoria. Els teus principis són tan febles com la teva personalitat i damunt vans donant lliçons als demés. Estàs sola i ho saps. El PP el vol per l'interés, els teus t'han tirat del partit i el teu entorn diu una cosa davant teva i altra quan el gires. Més baix ja no es pot caure. Don Juan, que tant t'ha defensat en l'últim deceni, han tingut que rendirse a la realitat. Has vilipiendat l'ambició del capitalisme i has acabat sucumbint als seus encants. Fa anys que no estàs on estaves. Alguns seguim pensant el mateix de tu. Ni ens equivocavem abans ni ens equivoquem ara.

Veritat Don Juan?

Anònim ha dit...

A vore aixo que esta en la web de Bloc-Compronis de tavernes, en un arxiu de 12 d'abril del 2011, que es:
El Bloc farà efectiva i real la declaració de la zona del Bolomor com a Parc Natural Municipal
Publicat el 12 abril 2011 en General
"Jordi Juan, candidat a l’alcaldia de Tavernes pel Bloc, ha manifestat que el Bloc “farà efectiva i real la declaració de la zona del Bolomor com a Parc Natural Municipal“.
El candidat valencianista ha confirmat que “crearem una ruta visitable, amb panells i senyalització informativa de suport, per a donar a conèixer el jaciment prehistòric. Així mateix potenciarem la creació d’un museu etnogràfic que pose a l’abast del públic, tant la informació i explicació de les troballes més significatives de Bolomor com les d’altres indrets d’interés arqueològic de Tavernes i la Valldigna“.

Jordi Juan ha explicat que aquesta proposta del Bloc pretén assolir com a objectius principals:

1. Aconseguir d’una vegada per totes la protecció d’aquesta zona i que la declaració de Parc Natural Municipal no es quede, com fins ara, en una simple declaració de principis.
2. Donar a conèixer al públic en general un dels jaciment prehistòriques més importants de tota Europa i potenciar l’arribada del turisme cultural a les nostres terres.
3. Crear llocs de treball directes i altres de forma indirecta en els sectors hostaler i de serveis derivats del turisme cultural.

Jordi Juan considera que s’ha d’aconseguir que els nostres veïns, i els valencians en general, prenguen consciència de la importància que té Bolomor per a la nostra història en ser el lloc on s’han trobat els foguers més antics de la península a més de les restes humanes més antigues de les terres valencianes. “Bolomor és la primera casa dels valencians, i una fita cultural molt important. Això obri noves perspectives culturals i turístiques a Tavernes i la Valldigna si es potencia i es treballa en eixa línia, i això és el que vol fer el Bloc” concloïa el seu candidat.

Anònim ha dit...

I tu que creus en què s'esta treballant des de fa dos anys?
¿Tu perquè creus que es va millorar l'accés l'any passat?
¿Tu perquè creus que enguany s'ha fet tot el que s'ha fet?
¿O es que el penses que tot això que s'ha fet ha vingut Diputació i ho ha oferit per voluntat pròpia?

Doncs, no. La setmana dels 25 anys es va estar gestant des de novembre del 2012, i s'han fet moltes reunions a Valencia i a Taverns, i han sorgit molts problemes - per banda de Diputació, a pesar que al final s'ha portat bé en altres coses - i va arribar un moment que no es feia res, i si s'ha fet ha sigut perquè el Sr. Jordi Juan ha estat espentant del carro colze a colze amb l'equip de Bolomor.

¿Tu perquè el creus que no s'ha fet cap exposició en eixa setmana? ¿perquè nomes hem vist panells els que hem estat - tu segur que no has estat- i les troballes no les hem vistes en una exposició quant estava previst? Si vols saber-ho pregunta-ho a Diputació perquè tu ho pots preguntar sense problemes.
Les coses de fora semblen molt facils. I parlar sense saber les coses es fàcil.
S'ha fet per Bolomor en estos dos anys més, molt més, que en 16 anys de govern del PP a Tavernes.
I tu això ho saps. Com saps també que no tinguereu cap interés mai en el jaciment.