L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 16 d’octubre del 2013

El PP evita en el Congrés de Madrid respondre a Compromís si reconeixerà el infrafinançament valencià i els 13.000 milions de deute històric. que t

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha portat aquest matí el problema del finançament a la sessió de control al Govern. Baldoví, ha intentat, sense èxit, que el ministre Cristóbal Montoro responguera si l’Estat anava a reconèixer els 13.000 milions que té de deute històric amb el poble valencià i si s’anaven a pagar, unes qüestions que el titular d’Hisenda ha eludit contestar, confirmant el model injust vigent que situa al País Valencià en la cua en finançament i al capdavant en pobresa.

Baldoví, en la seua intervenció, ha recordat que el País Valencià, “és dels territoris que tenen el major deute de totes les comunitats autònomes. El nostre dèficit és el major i la despesa de l’Estat per habitant és la menor de tots perquè ingressem un 9% menys que la mitjana i patim un model de finançament insuficient que ens fa perdre a l’any 1.000 milions, que és el que ens ha fet perdre en aquests 10 últims anys més de 13.000 milions, que és el que ha arreplegat en el seu informe els experts als quals el parlament valencià els va encomanar tal tasca”.

El diputat de Compromís ha insistit que els valencians i valencianes, “som més pobres que la mitjana estatal i el que demanem amb el finançament és justícia, una justícia que no tenim amb el model de finançament autonòmic vigent i també en els anteriors. Avui volíem saber si el govern anava a pagar o no i quan eixe deute històric, però el ministre no ha contestat i la seua resposta, més aviat ha sigut un no rotund, un no al benestar de les valencianes i valencians, un no a tenir diners perquè els ciutadans de la nostra terra tinguen els serveis públics essencials garantits. No obstant açò, insistirem i no desistirem a exigir el que és just”, segons ha apuntat Baldoví després del debat d’aquest matí en la cambra baixa.
-


 
-