L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 19 d’octubre del 2013

La Casa de la Cultura va acollir ahir la presentació de la cooperativa d'energia verda "Som Energia".




La presentació estava organitzada pel grup Verdolaga de Tavernes i arreplegava a mig centenar de persones interessades en el món de les energies renovables i per escoltar la cooperativa comercialitzadora "Som Energia", que  informava els consumidors d’energies verdes què és produir i consumir energia saludable, sostenible, cosa que podem consultar a somenergia.coop.

Raül i Andrés, dos membres de la cooperativa, van fer una xerrada molt interessant. El primer va desenvolupar la situació de l’energia a l’estat espanyol, amb les mentides i bluffs interessats com si l’energia solar és cara, la bombolla dels cicles combinats i com viuen sense produir.

Tal vegada el més interessant era allò que és més difícil d’explicar: com el dèficit tarifari de trenta-quatre mil milions que l’Estat deu a multinacionals de la producció  com Endesa, Iberdrola, Gas Natural, etc. i les rendibilitats de prop de vint-i-dos milions d’euros que han presentat.

Ara, si que va quedar molt clara l’explicació de qui estan darrere dels grans negocis, com són la gran banca estrangera, Deusch Bank, Royal Bank, Morgan i Stanley, etc, que no deixen entrar a les pròpies empreses espanyoles en tindre comprats als seus consells o òrgans de direcció a la practica totalitat de personatges polítics que han deixat d’estar a primera línia, com Felipe González (PSOE) o José Maria Aznar (PP), entre d’altres que molt en concret nomenaren els dos conferenciants.



Andrés explicava que era la comercialitzadora SOM ENERGIA , perquè ens convenia als consumidors en estar contra un model injust, com democratitzar el món energètic i sobretot com afecta al canvi climàtic. Molt ben argumentat . Però sobretot el bé que ens fem a nosaltres mateixos per cent euros que costa pertànyer a aquesta cooperativa i lluitar per canviar el model actual a l’Estat.

La cooperativa actualment gestiona cinc milions d’euros comprant i venent energia neta i renovable, bàsicament fotovoltaica, com explicava Andrés. I va denunciar un sistema que no permet tindre unes plaques solars a casa, al contrari de Europa. Denunciava l’il·legalitat del sistema, on no sabem on estem ni ho saben els propis politics . I com que ells no ho fan, ho hem de fer com a ciutadans: lluitar contra els organismes de pressió política.

En resum,  un negoci verd òptim en no tindre despeses de publicitat , ni grans sous de directius, sense grans oficines per aparentar, però molt eficients, com la pròpia feina que fan en la gestió òptima i optimitzada en el contacte constant a la pàgina web.

Al final, es va obrir un col·loqui que estigué molt animat i la xerrada va ultrapassar l’hora prevista donat l’interessant del tema.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Segur que més d'un del PSOE que ocupaven la primera fila de cadires se les va passar morades i ben negres en sentir i haaver de tragar com el seu partit i alguns destacats dirigents en nomina en les multinacionals del sector són els que més treballen i fan perquè la situació siga la que és.
Són un bon refugi d'elefants les grans multinacionals del sector que unten les rodes d'antics dirigents amb grans influències en els seus partits per continuar fent i desfent al seu gust en un tema com el de les energies i el subministrament elèctric.
I els seus militans de base defesant i potenciant alternatives i els seus dirigents foten-los a ells i a tots en general.

Anònim ha dit...

I damunt que t'enteres que per fer els seus negocis a Africa o Sudamerica, tinguen contractats exércits. I que Aznar i Felipe González estiguen en estes multinacionals del terror. Vergonyós.