L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 15 d’octubre del 2013

¿Que s'ha fet amb el Centre de Educació Especial (CEE) a Tavernes? Els diners europeus ¿en què s'han destinat?



Estat en que es troba el projecte de CEE a Tavernes
 Abans que res cal fer memòria. ¿Algú recorda com, en la passada legislatura, el govern del PP de Tavernes va anunciar a inicis de la campanya electoral municipal la licitació d’un projecte per a construir un Centre d'Educacio Especial (CEE) en la zona Vergeret? Fins i tot es va dir que un fax confirmava l’execució del nou CEE de forma immediata.
La cosa ja venia de darrere, perquè al llarg de la legislatura, el PP va anunciar eixe CEE, finançat amb fons europeus i fins i tot van explicar que el projecte estava publicat al Diari de la Comunitat Europea, separata S, des del 23 d'abril del 2009.
I per a més confirmació, el mateix president Camps va anunciar que la Generalitat ampliaria la xarxa d’aquests centres especials amb tres nous col·legis, dos a Alacant i el de Tavernes, i fins i tot es va anunciar la inversió: 4.110.279 euros per a un centre que atendria persones entre els 3 i els 21 anys.

¿Que algú no se’n recorda o no s’ho creu? Consulteu els enllaços

http://www.lasprovincias.es/castellon/20090717/safor/licitan-proyecto-centro-educacion-20090717.html

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090208/safor/anuncia-rehabilitacion-jaume-tavernes-20090208.html

http://www.lasprovincias.es/v/20110302/safor/tavernes-tendra-centro-educacion-20110302.html

http://ciegsa.es/el-president-de-la-generalitat-inaugura-el-colegio-de-educacion-especial-%E2%80%98profesor-sebastian-burgos%E2%80%99-2/

I fins i tot l’Ajuntament va aprovar una requalificació de terrenys per a ubicar el CEE, que podeu consultar ací, en aquest enllaç.

El vent s’endugué el projecte com si fora fum, però ahir Compromís  en una nota de premsa denunciava que els 300 milions d’euros aprovats pel Banc Europeu d'Inversions (BEI) per finançar el programa "Crea Escola" no s’han usat per a la seua destinació i molts centres del programats i previstos no han estat construïts.  
¿Serà això el que li ha passat al CEE de Tavernes? ¿S’han quedat pel camí els diners europeus? ¿O s’han destinat a altres coses diferents?
Els diners europeus pareix ser que no s’han gastat en allò previst, i això ha arribat a oïdes del BEI, que fa temps va emetre un "informe de conclusions" que resulta demolidor per la gestió del PP valencià perquè s’hi afirma que la Generalitat executava les coses senzilles, però no havia fet res en centres de prioritat màxima i advertia del risc què els projectes finançats no es finalitzaren.
Compromís, davant la gravetat del fets, ho ha denunciat a l'Oficina Antifrau de la Unió Europea perquè investigue la destinació dels diners que Europa va donar a la Generalitat, i que havien de servir per a construir i rehabilitar nous centres. Compromís demana que s’investiguen les possibles irregularitats i el frau que s'haja pogut cometre i que es depuren les responsabilitats que corresponguen.
“Volem saber on han anat a parar aquests diners, a quin forat han tapat o si han pagat quins dels múltiples fastos i festes dels governs del PP, que han deixat una estela absoluta de desolació i han portat al nostre País a la situació deplorable en què ara està”
Nosaltres també voldríem saber finalment que va passar amb eixe projecte europeu d’un CEE de Tavernes, que va passar amb la licitació anunciada en campanya municipal del 2011, si es va produir o simplement era propaganda electoral,  i on anat a parar i  en que s’han invertit eixos 4 milions que van anunciar vindrien d’Europa.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Me lo expliquen

Anònim ha dit...

La veritat és que aquest centre ens fa falta, no sols al poble, si no a tota la comarca. Són molts els nostres veïns que esperen la oportunitat de poder ser atesos en el aquest tipus de centres.

Anònim ha dit...

Ara igual diuen, si no ho han dit ja, que la culpa és del Sr. Juan que no pressiona perquè així té un solar per posar el Festivern.
Que d'estos del PP no m'estranya res.