L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 27 d’octubre del 2013

El Grup de Muntanya Valldigna finalitza les tasques de prevenció d'incendis



 
El Grup Muntanya Valldigna ha finalitzat el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals a Tavernes. Per dur a cap la tasca, a més de les ajudes de la Conselleria de Governació i Justícia, el GMV ha comptat amb la col·laboració de les regidories de Medi Ambient i la d’Agricultura de l’ajuntament de Tavernes.

El voluntariat del GMV ha anat informant de tots els incidents i anomalies trobades a l’Ajuntament a través de la Línia Verda, el mitjà de comunicació posat la disposició dels ciutadans per l’ajuntament perquè puguen denunciar o comunicar incidències del medi natural al terme municipal. El GMV destaca que algunes de les incidències que han comunicat per aquest mitjà s'han solucionat.

Les principals tasques han estat la prevenció d’incendis forestals, vigilància i control de paratges naturals i camps agrícoles, control d'abocaments incontrolats de fem, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

La Secció de Voluntariat Ambiental del GMValldigna veu com a molt positiu que es torne a fer un voluntariat ambiental a Tavernes. Xavi Català, encarregat d'aquesta secció ha destacat la gran tasca feta enguany, donat que per primera vegada s'han fet i coordinat els voluntariats de Benifairó, Simat i Tavernes i s’ha treballat per evitar qualsevol incendi a la Valldigna.

L’entitat ha agratït la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna i dels ajuntaments de Benifairó, Simat i Tavernes per la confiança dipositada en ells a l’hora de dur endavant les tasques de coordinació del voluntariat.
-