L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 17 d’octubre del 2013

Així defensen “lo valencià”: el PP compara les falles amb les festes del Botillo en Bembibre


Si fem memòria, recordarem que el passat mes d'abril el PP va rebutjar en el Congrés de Madrid una proposició no de llei de Compromís perquè s'aplicara un IVA reduït en general a totes les manifestacions festives i populars valencianes i a  les Falles, en particular.

La història es va repetir ahir, i el PSOE va desempolsar la proposta de Compromís però afegint a la mateixa, potser per a tindreèxit, les festes declarades d'interès nacional i internacional a Espanya, encara que el protagonisme del debat van ser les festes valencianes com les Falles, les Fogueres, el Misteri d'Elx i les festes de la Magdalena a Castelló.

En les intervencions del debat, es va remarcar que dirigents populars valencians portaven adhesius reclamant al govern del PSOE la reducció de l'impost i també que les Falles mouen 750 milions d'euros i més d'un milió de turistes en la setmana fallera.

El PP va repetri, va fer el mateix que a l'abril quan Joan Baldoví va presentar la proposta: va defensar la postura contrària a reduir l'IVA i va rebutjar de nou la proposta. La diputada popular de León, María Aránzazu Miguélez, va arribar a dir que en la seua terra també hi ha festes d'interès “com el festival de la Bañesa o el festival d'exaltació del Botillo en Bembibre” (o siga les Falles o els Fogueres igual que la degustació d'embotit del Bierzo a Bembibre)». 

No cal ni dir que cap diputat del PP, ni tan sols els dos que formen part de la comissió de cultura van replicar a la diputada lleonesa del seu partit. Sembla ser que el silenci és la millor forma de defensar "lo valencià". I mentrestant, es continuen perdent llocs de treballs i es tanquen activitats relacionades amb les nostres festes populars des què es va incrementar tan brutalment l'IVA:

1 comentari:

Anònim ha dit...

Res tinc en contra de l'embotit. Però fins i tot la tomatina de Bunyol te mes repercusió económica de segur.
Pot ser els valencians som molt festers, pero de la nostra festa en fem també economía.
Deu ser per aixó , per que es treball, que el PP no sen sap de res. Ells deuen estar donats a que per a que els diners "circulen" han de estar calladets