L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 8 d’octubre del 2013

PLENARI D’OCTUBRE: Una decisió presa per Manolo Vidal en el 2008 augmenta ara el deute de Tavernes en vora un milió d’euros.



La sessió plenària d’octubre confirmava que l’Ajuntament de Tavernes, sense esperar-s’ho, s’ha trobat amb un milió més d’euros de deute que, segons es va dir,  estem pagant entre tots com a increment del rebut de l’aigua potable.

El milió d’euros de deute és la conseqüència d’una decisió presa en abril del 2008 per Manolo Vidal, aleshores alcalde de Tavernes,que per decret i sense comptar ni passar pel plenari, va considerar com a subvenció uns diners aportats per l’empresa Aquagest per executar col·lectors en la ciutat.

L’ informe de la Intervenció Municipal era contrari a la decisió de l’alcaldia i qualificava l’operació amb Aquagest com a préstec, que calia comptabilitzar com a deute municipal i per tant augmentava la ratio d’endeutament i s’indicava que era el plenari i no l’alcalde, el competent per decidir això. Per tant s’havia d’aprovar en plenari.

Per entendre’s i de forma senzilla:  l’any 2008, i en comptes de finançar-los del pressupost municipal, el PP va decidir que Aquagest aportara els diners per als col·lectors. El cost de la inversió més els interessos van passar a cobrar-se com augment del rebut de l’aigua potable i així fins l’any 2026.

El regidor del PSOE, Josep Santos Juanes, va considerar la decisió de Manolo Vidal com il·legal en base a l’informe d’Intervenció i va presentar un recurs davant l’alcalde. Com que l’informe d’Intervenció era desfavorable,  Manolo Vidal va encarregar un informe extern que li fos  favorable, un document que va costar 5.800 euros a l’Ajuntament. 

http://www.lasprovincias.es/valencia/20080513/safor/pspv-denuncia-compra-informe-20080513.html 

El regidor ho va recórrer davant la justícia i ara, després d’una singladura de cinc anys pels jutjats, el Tribunal Superior de Justícia valencià ha fallat a favor del regidor Santos Juanes: la inversió de vora un milió d’euros s’ha de conceptuar en la comptabilitat municipal com a  préstec i per tant augmenta la ratio d’endeutament. Tavernes ha augmentat  vora un milió el deute municipal. Som 1 milió d’euros més pobres.

La quantitat prové: 583.199 euros de l’execució dels dos col·lectors, el del Dr. Gómez Ferrer i el desviament del barranc del Carrer Mitja Galta i 387.000 euros del col·lector del carrer Santa Bárbara. En total 970.000 euros que estem pagant com hem dit, amb els seus interessos, fins el 2026, dins del rebut de l’aigua potable.

L’actuació de Vidal, segons es va dir en el plenari, va significar una pujada encoberta d’impostos aplicada en el rebut de l’aigua i una invasió de competències del plenari, perquè era el plenari i no l’alcaldia qui havia de prendre la decisió.
-

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Però este home no té més vergonya?? No ha fet més que endeutar-nos i arruïnar-nos!! Si endeutar un poble es castigara amb la presó, voríem on estaria ell.

Anònim ha dit...

El ple va ser dilluns per la nit, no? Si arriba a ser un alcalde del Bloc o de Compromís qui ho fa, l'haveren posat a caldo i seria titular en tots els diaris i s'omplirien les pàgines diguent de tot menys bonico.
I els diaris d'ahir i de hui no diuen res ni parlen res. I després diuen que si no es una premsa comprada als interesos dels partits grans. Ara, ja s'ho faran perquè les xarxes socials ho escampen tot i no es pot amagar res.

Anònim ha dit...

Com és que el Levante i Las Provincias no han tret esta notícia tan important en les seues edicions comarcals? Hi ha censura? Tan influix el PP en els periòdics?

Anònim ha dit...

Jo puc dir-te que el regidor d'Hisenda ha comentat que el Levante te la noticia de la sentencia de fa temps.
I hui s'ha dit per la plaça major que la crònica del plenari amb eixe fet la té també.
Ara, Torró mana molt, i el diari Levante-EMV menja molt de Gandia, i ningú mossega la mà (o si vols el partit) que li dóna de menjar.
Igual demà la llegim en els dos, ves a saber!
De tota manera, estant en La Cotorra demà correra mig món per facebook i enllaços que es posaran.
Segur.

Anònim ha dit...

Jo he sentit per ahi que fins i tot hi han hagut amenaces a algun periodista per part d'algun càrrec del PP de tavernes, serà veritat? Per què quan el riu sona...

Anònim ha dit...

y que hace ahora el coresponsal de tavernes que no lo publica si fuese al reves veriamos. Carlos publica lo que es verdad

Anònim ha dit...

I si ara el deute el té l'ajuntament ens baixaran el rebut de l'aigua o no té res a vore?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si no vam entendre malament no té efectes en el rebut, perquè en ser una inversió del cicle d'aigua haguera igual repercutit en el preu que paguem.
Les repercusions són, i si no és així ens rectifiqueu, en la comptabilitat de l'Ajuntament i en la ratio d'endeutament municipal que augmenta i això posa més dificils les coses per poder demanar prèstecs, per exemple.

Anònim ha dit...

Mes aigua hasta el 2026??? I despues mos parlen del IBI, lo que ni a que vore...

Anònim ha dit...

Ho explicaré millor. No tindrà efectes en el rebut perquè estes inversions (independentment que siguen per millorar el cicle de l'aigua) es va decidir finançar-les a través del rebut de l'aigua. S'hagueren pogut finançar en un préstec bancari (pagant interessos) o a càrrec dels pressupostos (sense interessos) però Manolo va decidir camuflar-ho en el rebut de l'aigua. Per tant, el rebut serà el mateix però en la comptabilitat municipal tindrem més endeutament. Aleshores serà més complicat tornar a demanar un préstec per a fer inversions i complir amb la estabilitat pressupostària.

Anònim ha dit...

Aixina com Eugenio sera recordat com el alcalde de l'alta tensio, manolo vidal sera recordat per arruinar un poble, pel parking i la piscina i com va tratar al poble com si forem tontos!! Camuflant, disfrasant dades i traguent-se carreres com si les regalaren en la tombola....

Anònim ha dit...

Açò no pot ser!! no tenen vergonya ni la coneixen!! quina manera de gestionar un ajuntament més catastròfica!! i el premi quin ha sigut? Un treballa amb sueldasso a diputació. VER PARA CREER!!

Anònim ha dit...

Teniu tota la raó, però no tindreu el que cal per a denunciar a Vidal, si tan clar ho teniu. No representeu els nostres interesos? O els interesos són només per al vot?

Anònim ha dit...

No digues bovades que això no deu ser punible penalment. Si fora penalment punible des del moment que el jutge del TSJ dicta sentencia diria les mesures contra l'afectat, en este caso Manolo Vidal, i si hauria d'anar a la preso o no.
No soc cap especialista pero deu ser així, perquè les lleis estan així i parlem d'actes administratius.

Anònim ha dit...

Per desgracia els mals gestors politics. En el poble tenim exemple , sen van a casa de rositas. Si fora una empresa privada ja estaria en el carrer. Tanta economia i tants masters per a 20 millons de deute i ara +1. Uns cobren per arruinar el poble i altres per a solucionar els seus problems

Un del poble ha dit...

Vaja jefe que tenen, si no el canvien van apanyats estos de kla dreta rància. Esperem pel bé de Tavernes un recanvi , tot iq ue a l'esquerra no li interesse. Una vergonya que camine per Tavernes un personatge tan arrogant en lo personal com eixe home.

Si no sabes torear pa'qué te metes ha dit...

Amplieu la imatge i apreciareu eixa cara de Mr. Motion com de "He estat jo?" o "Desconec el tema". Propose també rebatejar-lo a partir d'ara com el que és, Mr. Motion. Em tombaran la proposta? Cal passar-la pel ple?

Anònim ha dit...

Manolo Vidal serà regidor la propera legislatura i té molts numeros per a ser alcalde altra vegada. Perqué dic aixó?, doncs perquè els fets ho demostren. Als plenaris van 30 o 40 persones i sempre son els mateixos. Els partits del Govern, (Bloc i Psoe), arrastren un minin de gent. La majoria de persones de Tavernes no volen saber res de política.El seu partit el contola ell, sino no s'explica que l'aguanten. Tot i el desbalafiament que ha fet no conec a ningú que li haga dit ni mu, ni de dintre ni de fora del seu partit, ningun article d'opinio, ninguna carta, res de res.El PP és una màquina de fer vots (estomagos agraits inclos) ,estan organitzats, tenen les lleis a favor, tenen peles (euros), per molt que digeu el poble no es veu en mala cara,(o no veieu les provessons i demes actes públics), ni tant sols es gira l'esquena, més be al contrari, els dona conversa i es fa la pilota. I el que és més important, SON MAJORIA!!!!.Els quatre gats del Bloc i del Psoe com pensen contrarestar tot aixó. Si la cotorra fos del PP, tots els dies haurien més de 2000 entraes i cada noticia 10 o 12 comentaris, pero la cotorra no és del PP i té el que té. Hi ha motius o no per a dir que Manolo està ben possissionat per a l'alcaldia?

Anònim ha dit...

Ssst eh!!!,si,si...a vosaltres,si,si no es gireu,vos dic a vosaltres:que es jugueu que en les proximes eleccions torna a eixir el PP com a guanyador?,perque no mos enganyem les ultimes les va guanyar el PP,afortunadament y gracies a deu es poden fer coalicions per a que els xapuseros no continuen al poder.
Per cert tambe guanyaran a la comunitat valenciana y al govern de Espanya.Es trist y patetic pero es aixi.
La millor manifestacio en contra dels politics que podem fer es retirarlos la nostra confiança de per vida,es a dir el nostre vot.No mes aixi les coses camviaran....per desgracia encara no ha entes la gent aquest concepte....estem destinats al fracas....

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tens rao. Es una mitjana que esta sobre 1200 entrades al dia i la Cotorra modera els comentaris i com que no deixem passar-ne ximpleries no donem massa lloc a debats esterils. Si forem del PP passaria com en els blogs seus. Controla les entrades.

Anònim ha dit...

Doncs la solució passa per informar al poble, a tots els ciutadans, mostrar la cara, la gestió asquerosa que ha fet ell i qui el recolza. Va, que de boca a boca també val informar. Hi ha proves documentals, fets, més que suficients. Si tornen eixos, vendran Tavernes al millor postor, a qui ompliga les seues butxaques.
Ànim i a seguir lluitant

GORDON GEKKO ha dit...

Jo discrepe. La gent és del sol que mas calienta. Jo he vist ací el PP amb apenes 4 o5 regidors. Tot es reduix als diners. En el moment que deixen de "tocar"-los i d'administrar els pressupostos (Diputació, Generalitats etc) les rates começaran a fugir del vaixell.
El PP és un grup cohesionat i aglutinen una dreta que s'identifica amb els seus plantejaments. L'esquerra és més diversa i el vot es repartix més. Eixa és la gran aposta i la gran ventaja del PP.

Dit això també vull dir-vos una cosa. Per estrany que puga paréixer molts membres del PP (sí eixos que defensen la iniciativa privada, la potenciació del sector privat i la reducció de l'Estat en l'economia) no podrien viure sense el sueldet públic. Alguns estan d'assesors en la Diputació, altres en alguna empreseta semipública, altres en algun Patronat al servei de la causa.....quan tot això desaparega el castell de naipes creta durant aquest vint anys caura. De moment alguns ja estan abandonant el vaixell.
Ho torne a dir. Molt significatius els moviments d'Alfonso Rus en el PPCV. Ja està preparant les seleccions del 2019 i l'era post-Fabra. És l'únic que ho pot fer: és un dels pocs en el PP que no necessita la política per a viure. Per això parla tan clar.

Lo dit. Les desecions no tardaran en produirse.

Anònim ha dit...

que ho pose ell de la seua butxaca...

Anònim ha dit...

Però, he ho vist la cara de Manolete en la foto?
Passa i molt del tema. Le resbala todo.
Eixe no posa un cèntim de la seua butxaca per a res. Açò sí, omplir-la tot el que puga, però sense treballar.
Cria gavines i el trauran els euros

Anònim ha dit...

Del PSOE també n'hi han molts d'eixos que han viscut de la sopa boba, i del Bloc, al temps...
Tornarem a parlar.

Anònim ha dit...

Però està clar que esta gent busca estar en política per diners i poder. Canal 9, actual nou, ara depèn de pique i cospedal, ni s'amaguen per a fer xanxullos i controlar tot el que puguen. S'acaba la rajola, doncs entren en la tele.
Poder i diners, eixa és la màxima del PP. El poble li importa un pito, con a manolete i els seus impresentables