L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 17 d’octubre del 2013

Un nou escandol esquitxa el PP : Les eleccions del 2007 van estar plenes d'irregularitats, segons indica l'Agència Tributària al Tribunal Superior de Justícia que investiga la suposada financiació il·legal del PP.



Hisenda ha enviat al jutge documents que demostrarien que el valor total del diner negre amb el qual el PP va finançar els actes electorals va ser de 2.960.000 euros en 2007 i de 405.450 euros en 2008. El frau en el pagament d'IVA comès per Orange Market amb el PP com a "col·laborador necessari va ser de 473.600 euros i 64.800 euros, respectivament".

L'informe arreplega pagaments concrets de dirigents del partit amb motiu d'actes electorals, cas de l'alcaldessa d'Alacant i diputada autonòmica, Sonia Castedo, o de Carlos Fabra, president de la Diputació de Castelló o d'Arturo Torró, alcalde de Gandia, que en 2007 va abonar prop de 24.000 euros a Orange Market.

El PP va declarar pagaments a la xarxa de Gürtel per 175.000 euros en les autonomicas quan van ser quasi tres milions. En les municipals no van reflectir ni un euro de pagaments a societats de la xarxa.



Hisenda indica que el PP només va reconèixer oficialment una part dels mítings muntats pel Bigotes i deixa fóra serveis com la contractació de centenars de tanques publicitàries i la inclusió de propaganda electoral en mitjans de comunicació. L'Agència Tributària revela també l'ús de recursos públics per a les campanyes electorals municipal i autonòmica del PP.


Entre els mítings d'aqueix any que Hisenda analitza entre els suposats pagaments irregulars hi ha tres en els quals va participar Mariano Rajoy: els de les places de bous de València i Xàtiva, i un altre a Alacant. 

L’oposició denuncia unes eleccions amb presumptes “pucherazo”, finançament il·legal i delicte electoral.

Els grups de l'oposició en Els Corts Valencianes han qüestionat la legitimitat del resultat de les eleccions de 2007 en el País Valencià i han exigit al PP explicacions i recerques internes per a aclarir si va produir "pucherazo".

Els socialistes han assenyalat que l'informe d'Hisenda detalla despeses electorals no reflectits en la comptabilitat del PP de 2007 i evidencien que "ha jugat amb avantatge" sobre la resta, perquè "ha tingut un finançament il·legal" i "probablement" va cometre delicte electoral.
Morera, de Compromís
Compromís ha considerat que "el cercle s'estreny cada vegada més" al voltant del PP, doncs l'últim informe d'Hisenda dóna credibilitat al fet que hi ha hagut "un finançament no legal" d'aqueix partit, per la qual cosa ara els tribunals han de determinar als responsables.

Per a Compromís, la legitimitat del resultat electoral de 2007 està en qüestió i es van fer "paranys" en les eleccions al no complir amb el topall de despesa en campanya electoral marcat per la llei, la qual cosa es pot cridar "pucherazo" o "tongo" i hauria de tenir "conseqüències penals gravíssimes".

Per a EU el PP governa "en frau electoral", ja que s'ha finançat "il·lícitament", especialment en un període en què li era "fonamental revalidar les seues majories absolutes" i per tant ha comès "suposadament il·legalitats per a mantenir-se i perpetuar-se en el poder".

L’oposició demana al president Fabra una comissió per a depurar responsabilitats i arribar al fons, reclament transparencia o no hi haurà cap credibilitat. Opinem que , amb prou seguretat, s’hauran d’asseure, per a no cansar-se esperant la comissió. 
-

2 comentaris:

Una amic de Barcenes ha dit...

No tireu tant de la manta que ixiran totes les vergonyes i ens tancaran els del PP per pornografia. Ojo Cotorra, tu i els mitjans se l'esteu jugant.

Anònim ha dit...

Quan de trepa junt. PP = mafia corrupta. Partit Podrit