L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 14 d’octubre del 2013

¿Què passarà amb la nova Radio Televisió Valenciana?




La nova Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) pot nàixer avui amb l'adjudicació per part del PP de gran part de la seva programació a empreses privades. I d’ací poc, pot pagar indemnitzacions milionàries a aquestes empreses si el jutge anul·la l’ERO que ha afectat a gairebé un miler de treballadors. 

Perquè és el jutge qui ha d'indicar si l’ERO és legal, i si no ho és, no ho seria el procés de privatització de RTVV. Els sindicats i l'oposició qualifiquen d'imprudència l’actuació del govern valencià del PP en privatitzar la programació abans de la sentència del jutge.

El comitè d'empresa de RTVV no comprén les presses en l'adjudicació privada de la programació i Compromís ha valorat en dos milions d'euros les indemnitzacions si el jutge anul·la l’ERO. Però hi ha més, la nova RTVV es trobaria amb una programació adjudicada a empreses privades per 7,6 milions (més IVA) i amb l'obligació de readmetre al personal de l’ERO.

Estem a una setmana que comence el judici i divendres sabíem que la UTE Endora-Videac, presidida per l'exministre del PP Josep Piqué, gestionarà el gruix de la programació privatitzada de RTVV.

El portaveu de Compromís en el consell d'administració, Rafa Xambó, ha lamentat que RTVV torne a pràctiques antigues quan els consellers de l'oposició no han tingut temps per estudiar l'adjudicació (anunciada el divendres) abans de la reunió prevista per avui dilluns. I avisa: si existeix la més mínima possibilitat legal, hi haurà impugnació. La nova llei de RTVV fa “responsable penal i econòmicament” als consellers que ho aproven i haurien de fer front amb el seu patrimoni a les possibles responsabilitats.
-