L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 20 d’octubre del 2013

Protesta contra el desmantellament acordat pel PP de l'escultura del 25 d'abril a Gandia

Lectura del manifest


Unes dos-centes persones es van reunir ahir dissabte pel matí per protestar pel desmuntatge i el trasllat de l’escultura del “25 d’abril” de l’artista d’Alcoi, Antoni Miró, situada a l’entrada de Gandia. L’actual alcalde de la ciutat, Arturo Torró, del PP, havia ordenat el seu trasllat immediat a un altra plaça de la ciutat.

Arturo Torró, del PP, dins de la línea antivalenciana que du a cap el seu partit en tot allò que afecte a la cultura del nostre territori i afavorir la substitució per la de Castella, sembla estar empenyat en posar-se al davant de qualsevol campanya en contra de la cultura en general i la valenciana en particular.

En aquest context, la ciutat de Gandia que era un model a seguir dins del país pel seu significat i referent cultural, ha vist com el Teatre Serrano, la conservació de la marjal, la promoció de la creativitat i la innovació, la recuperació del llegat cultural -Borja, clàssics- han anat arraconant-se en les polítiques municipals fins arribar ara a que l’escultura d’Antoni Miró, a l’entrada de Gandia, siga l’objectiu de les seues actucions contra la cultura dels valencians.

L’any 2007 es va remodelar la rotonda d’entrada a Gandia per part del Ministeri de Foment i aprofitant l’avinentesa que se celebrava el 300 aniversari de la batalla d’Almansa i de la pèrdua dels drets forals valencians, Foment acordà amb l’ajuntament de Gandia encarregar a l’artista Antoni Miró una gran escultura per la seua commemoració.

L’obra de 25 metres de frontal i amb una alçada i una obertura central que permet veure el campanar de la Seu de Gandia al seu través es va dissenyar per a aquest lloc en concret. Està realitzada en acer corten i està basada en la coneguda pintura “La rendición de Breda” de Velázquez.

En els temps que corren i amb un deficit galopant calculat en 200 milions d’euros, l’alcalde Arturo Torro no dubta en fer el trasllat valorat en uns 100.000 euros. El desmuntatge que implica el tall de l’obra en trossos i per tant la seua destrucció ha estat denunciat al jutjat de Gandia per l’artista com a atemptat al patrimoni cultural valencià. El jutge ha admés a tràmit la denuncia i ha imputat a Torró i al regidor de Cultura gandià.

Ahir dissabte,  el món cultural i polític s’ha concentrat al voltant de l’escultura per reivindicar la seua preservació. El cantant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, ha llegit el manifest per la cultura a Gandia i la Safor en un acte que ha contat amb la presència de destacats polítics del PSOE, EU i de Compromís, cas de Joan Baldoví i Enric Morera, així com una bona presència de gent de Compromís de la Valldigna.
-

5 comentaris:

I si parle d'amor ha dit...

La desgracia es que per a ells, els antivalencians, vore les quatre barres de Jaume I es com noslatres vore el yugo i las flexas. i això no hi ha dret. Al final volen que acabem denunciant com ens atropellen. Els molesta el treme país Valencia quan esta a l'estatut d'ells. I sols ho taruen per a liar-nos quan avancem en termes socials que necessiten els teballadors i treballadores del país Valencia. En definitivas volen liar-nos i es munten estes mogudes cares. Desmontar-la val 100.000 euros que ho pagarà el poble i ho farà una empresa amiga. En fí, no hi ha debat per la nostra part. Volen provocar-nos i que caiga'm en el fals debat, i oblidem la corrupción, el que cobren els politics de nòmines d'empreses forànes, etc. saben vendre i noslatres per una coma discutim. Fem camí, i deixem de bogeries estupides als estudpids culturals.

Anònim ha dit...

Tota la raó. Esta gent amb un autoodi mes gran que un campanar tornaran als debats esterils ara quan s' acosten eleccions. Unica i exclusiva arma arrojadiza que te el pp per a intentar no pedre la majoria absoluta plena de vots comprats. 15.000 enxufats en emarsa, etc.

QUI EM DEFENSA ha dit...

MIREU ells, els antivalencians creuen que tot es seu per motius divins o de ratlles que han fet a un territori que li diuen patria. Per a ells el seu territori no es per a les persones, ells perfectament si els molesten els bascos , podien viure sense bascos, si els molesten els catalans podien viure sense catalans. I El mateix amb la nostra terra, poden viure sense ser valencians. Per a ells es el seu terreny d'herència les persones i el que fem com a memòria de valencians no conta. ARA ATAQUEN L'EDUCACIÓ ARRELADA AL MEDI, ja que no españoliza com ells volen i manen.

Acabàrem, al final volem ser ibèrics, tractats com a ciutadans, si com els ciutadans portuguesos.

Ho sent però allò que vostés diuen Comunitat Valenciana, té un territori amb un nom. I NO ESTIC PER DISCUSSIONS, SINO PER A QUE GOVERNEN BÉ i es deixen de parides que tots i totes paguem i massa.

Anònim ha dit...

Els fatxes sempre tornaran al discurs fácil de una, grande y libre. Açò atrau molt als borderline o palmeros.
Si crides Vixca valència lliure, mereixes la mort. Eres un catalanista
Si crides Vixca la República, també has de ser soterrat per roig.
Si no penses com torro, Manolete, rus and company, van a trovar quatribarrades imaginàries per tot arreu.
Vinga va, a vore si fem front a esta gent, i aconseguim fer volar ales gavines del país valencià.
Força

Anònim ha dit...

Este comentari es totalment incoherent i d'una persona que esta amagant el que realment pensa.