L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) va perdre 234 milions d’euros en comprar i vendre drets per a retransmetre partits de futbol dels clubs valencians.




Els balafiaments i mala gestió de la Generalitat i organismes depenen és la constant en els governs valencians del PP. Avui hem sabut que Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) es va dedicar comprar i a vendre drets dels clubs de futbol valencians entre 2003 i 2008, una maniobra de compra-venda que li va suposar unes perdudes de 160 milions d'euros (IVA inclòs).

Eixa quantitat augmenta més si se sumen els drets d'emissió de partits de lliga i d'altres competicions comprats a Audiovisual Sport o a Mediapro: més de 234 milions d'euros perduts en els drets del futbol.

Són xifres obtingudes per EU com a resposta a 23 preguntes escrites i que confirmen el que havia posat en relleu la Sindicatura de Comptes: RTVV comprava els drets televisius a preus "molt superiors" als del mercat, amb la qual cosa es produïa un finançament encobert als clubs.

RTVV va assumir el paper d'intermediari: així va invertir 152 milions d'euros en els drets del Vila-real, dels quals va recuperar 69,5 amb la venda; 203 en els del València, dels quals va recuperar 139, i 27,5 en els de el Llevant, dels quals va rescatar 19,1 milions. 

En resum: les pèrdues amb el Vila-real van superar els 83 milions; amb el València 65 milions, i amb el Llevant 8,5 milions. El moment àlgid d'aquestes operacions va ser en el 2007 i 2008, amb la presidència de Francisco Camps. A les xifres cal sumar els drets d'emissió de partits de futbol que van suposar un total de 75,4 milions d'euros (41,6 a Audiovisual Sport i 33,8 a Mediapro). 

En resum, RTVV va destinar 460 milions d'euros en concepte de compra dels  drets del futbol als clubs valencians entre 2003 i 2013. Només en va poder recuperar amb la venda la meitat de la inversió: 224,7 milions d'euros. Un balanç totalment negatiu de perduda global de 235 milions d'euros en aquesta operació.

Tota aquesta informació està arreplegada en contractes confidencials que fins ara no havien vist la llum malgrat ser subscrits per una empresa pública, RTVV SA.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Claro, ¿porque sale esto ahora? son subvenciones en cubiertas al futbol porque no se pueden dar directamente y se sabe desde hace años.