L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 28 d’octubre del 2013

I del riu Vaca què? Rajoy no vol augmentar les inversions en el territori valencià i, per no fer-lo enfadar, el PP valencià no ha presentat cap esmena per a incrementar la dotació d'obres.


A la tercera serà la vençuda?


L'estratègia negociadora “via despatxos" que ha defensat el PP valencià i el president de la Generalitat, Alberto Fabra, per augmentar la inversió al País Valencià ha resultat un fracàs. Mariano Rajoy, a través del grup popular en el Congrés, no ha admès una sola esmena en els pressupostos de l'Estat del 2014 per a incrementar les inversions en el nostre territori.

Fa dos dias que ha finalitzat el termini perquè els grups del Congrés presenten al·legacions al pressupost del 2014 i el resultat del grup popular és: zero esmenes per a obres en la nostra terra. Un zero tan gran com la catedral de València. 
 
El PP valencià no ha presentat cap al·legació per a augmentar els fons d'obres tot i que la dotació que destina Rajoy i el PP de Gènova per a infraestructures el 2014 suposa per als valencians un descens del 8,15 % en relació amb l'any actual, on ja hem patit una retallada del 35 % respecte al 2012. 

L’any que ve hi ha previstos 605,8 milions i això són el 6,2 % de la inversió estatal, però cal recordar i remarcar que els valencians som el 10’7% de la població espanyola i no el 6’2%. Ara com el president i el govern valencià no pinten gens, a Madrid tenen exactament igual i fan el que es rota, amb perdó de l’expressió. 

Millor ixen altres comunitats, i ens recordem de Balears, també amb govern del PP, i que ha aconseguit el compromís de Rajoy de dedicar 74 milions per a quatre depuradores en les illes (ja veieu, de la de Tavernes, ni se sap res). 
 
El Vaca està pendent del projecte de canalització
El president Fabra va anunciar que impulsaria esmenes per a millorar la inversió i que les conselleries les negociarien amb els ministeris. Tot fum, fum i fum. L'any passat, el president Fabra (que segueix sense pintar fava) també va anunciar esmenes per a la millor dotació de les obres en el pressupost del 2013 i es va trobar amb el “no” del seu partit. Enguany, fa uns dies que ha acabat el termini per als pressupostos del 2014 i sense èxit però el PP valencià, però el president de la Generalitat el mateix dia i a la vesprada deia que “seguian treballant". Per al no res, sembla. 

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ja ha presentat les seues. Com és conegut, les esmenes de Compromís als pressupostos de l'Estat naixen de la base, són les propostes que fan arribar al Congrés els col·lectius locals. 

I quina esmena li ha enviat el col·lectiu de Tavernes? Exacte: executar d'una el projecte del riu Vaca. I va per tercer any consecutiu. Igual a la tercera va la vençuda, com se sol dir. I això és fàcil d’aconseguir: només farà falta que els diputats del PP demostren realment que defensen els interessos dels valencians i, com que ells no han presentat esmenes,  voten a favor dels projectes que beneficien el nostre territori. 

O siga que voten la millora del Vaca, però es que els diputats valencians, tots, poden votar a favor de dedicar 741 milions per a obres com el rescat de l'AP-7 a Gandia i la Safor (40 milions), el tercer carril Bunyol-València, 4 milions per al Palau dels Arts, la cessió de la Dama d'Elx (3 milions) o el Parador de Morella (11,2 milions), entre molts altres. 
-

6 comentaris:

Bonic ha dit...

Al final les inversions van on es protesta, i ara i ací al País Valencià ens cal protestar i molt. Amb motius i arguments, un dells el del riu Vaca. Que ganes tinc de que la gent sàpiga més i veja que quan diu que els espanyols tots són iguals , vol dir novellar-nos per baix, és a dir no tindre res. Que nassos tots iguals, des de quan Navarra no és igual a la resta, des de quan al País Basc no és igual a la resta , des de quan Catalunya no és igual a la resta, des de qua protestaen amb arguments i ben organitzats. No oblideu, ser callats i espanyols es ser els ultims de la fila, sols cobraran els politics que ells posen ací. Visca el Bloc i Compromís, així e clar.

No necessitem arreglar el desaguisat del PP a la Republica de Malta, i ells que fan: Cobrar i callar.

GORDON GEKKO ha dit...

Rajoy fa amb la Comunitat Valenciana el mateix que feia Zapatero, Aznar i Felipe Gonzalez: ignorarla. I Lerma, Zaplana, Camps i Fabra han fet el que Génova i Ferraz han dit que feren. Nada nuevo bajo el sol.
El repte que tenim la nova generació de valencians és fer-nos valdre i reclamar allò que per justícia li s'ha deu als ciutadans valencians. A vore si d'una vegada ixim de la segona divisió on la història ens ha deixat.

Els ciutadans valencians ho agrairan.

Karl Marx ha dit...

Cadascú té el que es mereix, o del que sembres, colliràs.
Quan volem ser la platja de Madrid o parlar en castellà per educació no ens queixem de Madrid, o de ser espanyols. Això és el que comporta ofrenar glòries a Espanya, ser subdits de l'amo.
Tampoc tenim massa clar quin sistema econòmic volem ni qui ha de dur-lo a la pràctica. Estarem atents al que passe pel nord. No canviarà massa de ser espanyols pobres que catalans igual de pobres.

Anònim ha dit...

Deixam que em riga.
Bon acudit, de bon mati!

Estarem atents al que passe pel nord. No canviarà massa de ser espanyols pobres que catalans igual de pobres.

Anònim ha dit...

Votem a forçes valencianistes que no miren mes alla del cenia i el segura , del mediterrani fins al raco i igual ens va millor .

GORDON GEKKO ha dit...

Jo discrepe amb Joan Fuster amb allò de que el país Valencià serà d'esquerres o no serà. La consciència nacional mai serà possible sense la implicació de la diversitat de la societat valenciana. Tan valencià serà aquell que tinga idees conservadores com els que tingues idees més progressistes. Si això no passa i plantejem un País Valencià revolucionari els fracàs està assegurat. Deixarem exclosos a la meitat de la població.

Cadascú que pense i opine el que vullga, amb respecte i acceptant les normes democràtiques. Després serà el poble valencià que dona o lleve majories.