L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 8 d’octubre del 2013

El PP, tocat i enfonsat. Una enquesta pronostica una catàstrofe electoral del PP valencià

El diari Levante-EMV en l'edició impresa ha filtrat els resultats d'una enquesta que s'hauria de publicar demà al diari El País. Les dades, que fa dies que circulen entre la classe política valenciana però que caldrà confirmar demà, mostrarien una davallada enorme del PP, i un ascens notable de Compromís i Esquerra Unida, que podrien formar govern amb el PSOE. 
 
Concretament el PP perdria 21 diputats, quedant amb 34. Ni la irrupció d'UPyD a les Corts, aconseguint sis diputats, podria fer possible un president popular en la pròxima legislatura.

Una lesgislatura que tindria un govern d'esquerres gràcies al gran ascens en el nombre d'escons de Compromís i també, encara que no tant, d'Esquerra Unida. Així, Compromís multiplicaria de manera espectacular la presència al parlament valencià arribant als 19 diputats i guanyant-ne 13. Per la seva banda, Esquerra Unida en guanyaria 7, situant-se amb 12. El PSPV-PSOE, mentrestant, en perdria cinc, però amb 28 diputats continuaria essent el grup majoritari de l'esquerra. 

La suma dels diputats dels tres partits, 59, supera de llarg la majoria absoluta, que està fixada en 50 diputats. 
-

6 comentaris:

GORDON GEKKO ha dit...

Algo deu de tindre de veres eixa enquesta quan el PP està traient a la palestra vells discursos identitaris. Ultimament es dediquen a donar carnets de valencianitat. Lo curiós és que es plenen la boca de lo molt valencians que són i quan veuen a Montoro se'les passa de repent.

Anònim ha dit...

A vore si és de veres, i el trellat torna a València. A volar pardals, a volar

Anònim ha dit...

Se ho mereix el PP. No crec que el PSPV tinga més diputats que Compromis.
Serà perquè l'enquesta la paga El País.

Anònim ha dit...

L'enquesta que publiqueu no és la que publica hui El Pais
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/10/08/valencia/1381260594_846889.html

si parle d'amor ha dit...

El que es massa es l'enquesta que parla del bot de sis de COMPROMIS a setze a les Corts Valencianes. QUE SIGA PER a bé.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres ho diguem: arrepleguem una filtració del diari Levante. Eixa filtració ahir va estar també publicada en diversos mitjans, que es d'on la vàrem traure.