L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 9 d’octubre del 2013

PLENARI D'OCTUBRE: L'ajuntament aprova iniciar l'expedient d'incompliment en la urbanització del Sector 14 de la platja.



Una imatge del plenari del dilluns, dia 7
El plenari decidia per unanimitat iniciar l’expedient per declarar l’incompliment de compromisos de l’agent urbanitzador, Calviga SL, a l’hora d’executar el programa d’urbanisme del sector 14. La urbanització denominada "Sector 14-Avinguda Nord" de la platja afecta un total de 135.00 metres quadrats, amb la previsió de construir 335 vivendes i disposar de parcel·les per a construir hotels.


Calviga SL, com s’indicava en la sessió, havia d’haver iniciat fa alguns anys les obres d’urbanització però no ha estat així, amb la qual cosa s’estaria perjudicant els interessos de molt menuts propietaris de la nostra ciutat. Tot apunta, si fem cas al que es va dir en la sessió, que la tramitació pot quedar paralitzada i que Calviga perda la condició d’agent urbanitzador. 


La regidora d’Urbanisme, Carmen Canet, va explicar que tots els terminis legals ja s’han complert, que no se li podia aplicar la moratoria de novembre del 2011 perquè allí no s’havia iniciat cap obra, i confirmava que l’empresa no ha respost cap dels requeriments, que havien estat molts en els darrers anys.


L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va insistir en els fets de la falta de contestació i resposta de Calviga SL, i com se li havia donat presses perquè aportase la documentació però “no hi ha hagut manera que responguera ni fera cas als requeriments de l’Ajuntament”.


L’alcalde va indicar que l’arribada de la crisi està paralitzant molts dels projectes que tenia Tavernes per desenvolupar els sectors de la platja, unes circumstancies que a més del sector 14 que es tractava en aquest plenari, ja s’han donat en altres sectors. 


Jordi Joan va remarcar que l’Ajuntament no està quieta ni a les expectatives i va assenyalar que la ciutadania ha de ser conscient i saber que “l’Ajuntament no ha parat, ara estem efectuant allò que diriem l’urbanisme de paper: treballant en la solució de tots els tràmits, complimentant expedients i planificant les possibles actuacions perquè, quan la situació despunte, Tavernes no quede paralitzada i puga iniciar tot seguit l’activitat en els sectors de la platja”.


L’oposició va reconeixer les circumstàncies que havien estat explicades des del govern, i com Calviga SL no havia complit els terminis legals i per tant, veia lògic i anava a recolzar, que el govern actuarà d’ofici per a retirar-li l’adjudicació.


El plenari, per tant, per unanimitat aprovava remetre al Consell valencià l’incompliment i haurà de ser finalment aquesta entitat qui resolga l’adjudicació.

-

1 comentari:

preparats ha dit...

estem preparant l'urbanisme de papers, solucionar allò que es deixaren els que tenien tanta presa en especular i deixar a la gent sense seguretat jurídica. Diguem vivendes de republica de Malta, o llum al polígon del golfo, com exemples que hi ha més. Però em va agradar i molt les paraules de Jordi que lùrbanisme ha de ser una activitat pública per tant de consens. Tots els partits ho recorden quan estan a l'oposició. Jordi, amb molts problemes es 'únic que ho pot portar a la pràctica. em va agradar.