L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 18 d’octubre del 2013

L'Ajuntament presenta el Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes (POCAP).




L’Ajuntament va explicar ahir en assemblea informativa dirigida a empreses i comerços de la ciutat tots els procediments administratius a seguir per adherir-se al Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes (POCAP).

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, el regidor de Foment Local, Josep Llàcer i la tècnic ADL Merxe Cotaina, van explicar tots els detalls d’un pla que vol facilitar al màxim la contractació fins a 80 veïns sense treball de la localitat. Tots els tràmits estaven contemplats també en els fulls que l'Ajuntament va lliurar als presents i poden consultar-se en el web municipal.
 
L’acte es va celebrar a la sala de conferències del soterrani amb poca presencia de representants del sectors afectats. Nomes unes 50 persones, que calculem representaven unes 30 empreses locals, van assistir a un acte per al qual l’Ajuntament, a través de la regidoria de Foment, havia enviat 456 cartes informatives i d’invitació.

Amb els temps que corren i davant l’escassa presència sorgia de seguida la pregunta en l’ambient de la sala: ¿Falta d’interés empresarial? ¿Ho tenien tot tant clar que no calia anar-hi? ¿No es veu uns bona solució en el POCAP? Eren preguntes que quedaven contestades de manera indirecta en el torn de paraula posterior i on els empresaris i comerciants assistents pogueren dir la seua i opinar lliurement. I les veus foren més bé ben critiques a l’Administració com a impulsora i responsable de les normes.


Així, les intervencions dels empresaris i possibles interessants a fer contractacions van tindre un nucli comú: el POCAP sembla més un pla per a dificultar les contractacions que per facilitar-les són paraules que es van poder escoltar majorment esmentant principalment la quantitat d’exclusions del pla (societats civils, comunitats de béns, agrupacions de persones físiques o jurídiques...) i les condicions laborals i d’atur de les possibles persones a contractar, sobre tot eixe termini des del dia 1 de març amb la qual cosa perjudica i molt el sector agrícola. 

A títol personal i ja en els “passadissos” sorgiren comentaris d’interessats sobre la falta de recursos econòmics de les empreses per poder atendre contractacions, fins i tot a pesar de les ajudes.

Jordi Joan va deixar clar que les normes no eren dictades ni era una tema municipal, sinó que són les dictades i aprovades des de les Administracions superiors, i que l’Ajuntament havia fet tot el possible per agilitar i facilitar les contractacions, des de la modificació de crèdit de 30.000 euros a destinar en el pla, fins a aprovar una ordenança que permet presentar sol·licituds des dels dia 8 d’octubre de manera que totes les contractacions beneficien empreses i veïns de Tavernes.

Vist el vist, i volem i desitgem enganyar-nos, pensem que serà difícil arribat als 80 contractats contemplats al POCAP. Temps al temps.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em va cridar molt l'atenció que no acudira cap regidor del PP.

Anònim ha dit...

Crec que molts els que anarem a la reunió ixirem amb la sensació de haver vist una campaña marquetiniana i de publicitat del PP (partit que governa a Generalitat i Diputació) que realment ganes de donar solucions als temps de crisi que vivim... Particularment em vaig sentir estafat... Dubte que hi haga moltes empreses que es puguen aprofitar d'aquesta iniciativa. Lamentablement, com sol passar en aquestos casos, l'ajuntament paga el pato.