L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 20 d’octubre del 2013

Cuando las barbas de tu vecino veas cortar... ¿Passarà igual amb la piscina de Tavernes?



Llegim avui al diari Levante-EMV que l’Ajuntament de Gandia es veu obligat a pagar 3’3 milions després del fracàs en el funcionament de la piscina del Grau. No ho oblideu ni ho perdeu de vista: parlem del fracàs d’una piscina de Gandia, amb 80.000 habitants i molts pobles al seu voltant i, a més situada prop i usada pel campus universitari. Ja ens enteneu.



La piscina del Grau es va construir l’any 2006 amb el sistema de concessió administrativa, o siga el sistema usat en la piscina i l’aparcament del Passeig del País Valencià a Tavernes. La piscina del Grau es va posar en funcionament, però l’any passat, l’empresa Duet Sports aporta dades que justificaven un dèficit d’explotació anual de vora un milió d’euros, o siga una veritable ruïna, i l’Ajuntament de Gandia es veu obligat a assumir la gestió i a pagar a Duet Sports els 3 milions d’euros que l’empresa havia demanat per a les obres a l’antiga Caja de Ahorros del Mediterráneo   (CAM), avui integrada al Banc de Sabadell.



L’empresa Duet Spot va demanar a l’Ajuntament de Gandia el pagament, que es va negar adduint que els havia de pagar, els 3 milions, a la CAM.



La cosa acabava en els tribunals, que ara ha fallat que l’Ajuntament de Gandia ha de pagar per una banda 176.997euros de las quotes de la hipoteca pagades per Duet Spot en aquest temps, més  131.279 euros   de  indemnització del contracte de liquidació. En total, 3’3 milions d’euros que es venen a sumar als 250 milions d’euros de deute que té Gandia.



Ara mateix no és el cas de la piscina de Tavernes, perquè ací no s’ha posat en funcionament. Sí que està ben clar que és el que pot vindre si, finalment, la UTE que ha construït la piscina vallera abandona la concessió que, tal com es veuen les coses i es dedueix de la situació de concurs de creditors que no avança,  serà el més normal que passe.




Aleshores l’Ajuntament, a més d’haver posat el terreny i haver subvencionat les obres en 1’3 milions d’euros, haurà d’indemnitzar a l’empresa i tornar-li el que ella ha pagat en obres. No es això el que volem passe ni ho desitgem pel bé de l’Ajuntament i pel bé nostre perquè, al cap i a la fi, serem tots els vallers i valleres que ho pagarem de la butxaca. ¡Són els resultats de “l’excel·lent” gestió del PP! La piscina serà “l’Aparcament II” de Tavernes.



Com veieu, es tornaria a repetir el cas de l’aparcament del Passeig: una concessió administrava, l’empresa fa l’obra i s’encarregaria de la gestió, als dos anys diu que no es rendible i ara el nostre Ajuntament ha d’abonar eixos 2’4 milions que l’empresa va invertir en obres. Uns diners els de l’aparcament que a hores d’ara es negocien amb la banca i que pagarem ¡com no! els vallers i valleres i no pas els mals gestors de passades legislatures.



Per això quan veiem els voceros i palmeros del PP demanar que s’òbriga la piscina, cosa que per ara no és una decisió de l’Ajuntament sinó de l’administrador concursal i del jutge del mercantil, ens indignem en comprovar la completa irresponsabilitat que comporten eixes postures, que se sumen a actuacions com les del grup municipal del PP, convocant plenaris extraordinaris amb exigències de tractar l’obertura de la piscina, això sí, sense donar ni oferir alternatives ni cap solució, sense fer cap proposta que puga redreçar el merder (amb perdó) en que ells han convertit tant aquest projecte com l’anterior de l’aparcament. 
-

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Excel·lent article. Clar i entenedor.

Anònim ha dit...

La vostra alternativa quina es, pues?
Deixar-ho morir tot i no usar-ho mai?
Al parking ja s'en veu, que no hi ha massa gana.

Anònim ha dit...

Una prova més de que el ppmanolete, tan sols desitja "DESGOVERN". Si per esfonsar a Jordi, cal esfonsar Tavernes, no té cap dubtes a fer-ho. PP=impresentables

Anònim ha dit...

Pensant en el comentari de dalt: Jo pense que l'alternativa del govern d'ara te que ser exigir a Monolo i com a responsable subsidiari el seu partit que desvie uns quants sobres Barcenas o Gurtels i que ho paguen ells eixos 2'4 milions que aci digueu, i que deixen un fons per a quant vinga la piscina.

Les alternatives son molt bones amb la butxaca plena. Quan estiguen plenes que ho usen.
I t'ho han dit ben clar: l'alternativa ara no passa per l'Ajuntament sino pel jutge i administrador concursal.
S'ha dit un milio de voltes: l'Ajuntament no pot fer res, no mana, ni pinta res, fins que estos dos senyor decidisquen.

Anònim ha dit...

Eixe comentarista que dius:

Al parking ja s'en veu, que no hi ha massa gana.

jo l'unic que veig que no te gens de ganes de res es el PP que va impedir millorar entrades votant en contra de les millores al costat de la transfuga.

Tu no deus ser del poble perque si ho fores sabries que el problema no es el parking, sino que es la gent del poble que no el gasta ni el gastara a la de tres. Ni encara que el posen debades.
Si el PP havera fet un estudi de les necessitats del parking i si el poble l'usaria o no, potser no l'haguera fet.
Ara pense que igual si, perque el parking presumptament nomes es va fer per beneficiar empreses amigues no perque feia falta el poble.
REsultat: ruina, gastos, deute i un passeig sense arbres i sense res.

Anònim ha dit...

D'acord. Però que fem amb la piscina i amb el parking? Perquè algo hi ha que fer.

Anònim ha dit...

I que voleu que ens gasten tots els diners del poble en pagar els vostres desastres i que parega que no L'HEU CLAVAT HASTA EL FONDO. Ho heu fet mal, pues la pageu. Ja està bé de tanta tonteria, que el poble sàpiga que mal ho heu fet i quan arruinats estem per culpa vostra.

GORDON GEKKO ha dit...

Què cal fer? Actuar amb responsabilitat i seguint els plaços que marca la llei.La improvització d'alguns en el passat ens ha costat milions d'euros. Ara cal medir la resposta als problemes heredats perquè ens pot costar la broma una pasta.

I eixos que han jugat alegrement amb els diners públics durant anys i anys ara que no vinguen descobrint les Amèriques. Els que han creat els problemes no tenen legitimitat per erigir-se ara en els solucionadors dels mateixos. Almanys eixe atac d'austeritat que els ha agafat a alguns bé l'hagueren pogut aplicar abans. Segurament tindríem 3 ó 4 milions menys de deute.

Anònim ha dit...

Al que pregunta tant per les alternatives a la piscina. ¿Quina és la teua proposta?. Et recorde que gracies a estes obres l'Ajuntament esta arruinat.

Anònim ha dit...

ufff, que plorons. I ara que fem amb el parking i la piscina? I que proposeu les ppgavines? Ja que he ho desfet i malbaratat el pressupost de tot el poble, què proposeu? No pareu que hi ha que fer algo. Este article ho diu ben a les clares: fer-lo funcionar=desastre. Que penseu? Ereu bons per omplir-se les butxaques amb comissions, però no per donar solucions. Vinga va, valents, grans savis, proposeu que fer amb el forat del parking, totalment inútil, i amb una piscina advocada a les perdues. No es talleu, grans alats, proposeu, que estic esperant tan gran sabiduría de gestió.
No critiqueu tant, que vosaltres he ho provocat esta desfeta. Vinga va, a vore que proposeu com a solución. Sereu capaços? Jo crec que no, que simplemente sou uns impresentables, sense idees i tan sols amb una oposición destructiva, ja que no sabeu gestionar ni gobernar ni fer coses com cal. Açò sí, la llengua no té òs.

Anònim ha dit...

Si, deixar-los en estat d'hivernació els temps que faça falta i quan el govern estiga sanejat, eixes obres facen falta i la gent no estiga en crisis, tornar a moure-ho tot. I que ho faça el govern que siga i quan siga possible. No ara per a salvar el cul als peperots arruïna-pobles.

Anònim ha dit...

El que em fa gracia de este articul es que ara vos be el rot quant Estruch ja va diguent el que al final passara ja fa uns munto de temps , i que es que no tindrem mes remei que apexugar i rescatar la concessio .

Anònim de les 12:17 ha dit...

Fer-lo funcionar=desastre.
Hivernacio el temps que calga.
El mes sensat o el mes fàcil o el mes rentable políticament?
S'ha mesurat que ens costara la depreciacio d'eixes instalacions MUNICIPALS mentres no funcionen?
Que costara posar-ho al dia en l'hipotetic que algun dia siga rentable?
I això parlant de la piscina, pero en el parking no es precís esperar que diga res cap jutge, ni te tan gran cost de manteniment. I tampoc hi han ganes de trobar cap solució. No val l'excusa de que l'opossicio tomba cap iniciativa, perquè el govern ja sap que esta en minoria, i si vol de veres solucionar problemes que negocie eixes solucions.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic anònim de les 22:18

A nosaltres el que ens fa gràcia és vore el grau de desconeixement que vosté té de com hem tractat ací en La Cotorra el tema de la piscina i les possibles solucions molt abans de l'existencia d'alguns blogs.
No anem a entrar a discusions estèrils.
Simplement li posem uns quants enllaços -no estan tots- i més que res de la legislatura perquè una altra vegada abans de dir res se n'informe.
Tampoc es que vulguem posar-nos cap medalla però a cadascú el que siga seu.


2-08-2011
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/08/sabrem-dema-per-que-la-piscina-encara.html

3-08-11
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/08/lajuntament-de-tavernes-desconeix-hores.html

10-08-11
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/08/la-mirada-dels-amics-de-la-cotorra-mes.html

25-10-2011
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/10/la-fallida-de-la-piscina-la-ute.html

29-10-2011
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/10/el-govern-municipal-explica-la-situacio_29.html

31-01-2012
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/01/situacio-de-la-piscina-coberta-la-seua.html

12-06-2012
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/06/el-govern-municipal-ha-informat-als.html

5-07-12
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/07/plenari-de-juliol-lajuntament-sadherira.html

25-09-2012
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/09/lajuntament-informa-que-la-piscina.html

11-07-2012
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/07/bona-noticia-per-tavernes-els-creditors.html

28-05-2013
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/05/tot-esta-igual-en-la-piscina-municipal.html

04-09-2013
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/09/lestat-de-la-questio-la-piscina-coberta.html

29-10-2013
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/10/cuando-las-barbas-de-tu-vecino-veas.html


Anònim ha dit...

Jo he trobat una noticia de la Cotorra de fa temps on dieu:

Tot està igual en la piscina municipal. És l'empresa qui ha d'obrir la instal·lacio i si renuncia a la concessió, l’Ajuntament hauria de pagar-li uns 1’5 milions per l’obra feta.

Hi ha una concessió, i l’Ajuntament no es pot fer càrrec de la piscina mentre l’empresa no renuncie a la concessió i que eixa renuncia podria costar-li a l’Ajuntament la xifra de vora 1’5 milions d’euros a pagar a la concessionària.

Eixe peperet pareix que no llig molt.

Anònim ha dit...

S'haveu deixat:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/08/plenari-extraordinari-dagost-el-plenari.html