L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 d’octubre del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: De dilluns a dilluns, més d’una setmana.


Hui és dilluns. La gent del poble em pregunta amb certa sorna si va haver plenari el dilluns passat. I tots saben que sí. Però tot i ser un plenari força interessant no han llegit res a la premsa escrita o millor impresa. Fa un aire més fresquet; la tardor comença a fer-se sentir. I certament repasse els diaris de la setmana  i no veig cap noticia de calat polític local en cap dels dos.


¿Què passa a les Provincies i el Llevant ? -  em pregunten. Per a contestar note que em pesen les parpelles i tinc algunes punxades al cap. ¿Serà que pense com contar-ho i perd el costum d’explicar l’evidència, allò que no cal demostrar ? I ara sí, ordinador i a explicar.


¿Com d’una modificació de la relació de llocs de treball i plantilla del personal de l’Ajuntament no diu res la premsa, quan ha costat quatre anys les negociacions? ¿Com una proposta al plenari sobre un pla d’ocupació, ix per unanimitat, i ni un sol rengló a la premsa impresa? ¿Com un fallo judicial contra un alcalde, siga qui siga, no té repercusió a la premsa diària i no es diu res durant més d’una setmana quan la seua actuació va conculcar prerrogatives del plenari i, en els temps que corren, ha incrementat en 1 milio el deute municipal? 


Entenem el sistema. Aquesta darrer notícia, si haguera estat al revés i l’alcalde o exalcalde implicat fóra de Compromí-Bloc, haguera estat noticia de portada, mínim a quatre columnes. I hem de parlar del sistema, tan impregnat de poder, d’eixe sistema que no és el nostre - tot i no ser antisistema, que tant els interessa a l’actual poder – no entenem que el treball ben fet no siga noticia, ni que el treball mal fet, com el darrer cas, tampoc ho siga. Està clar que es miren els colors. I avui per avui el color taronja, el de la zona, ho té ben magre. Almenys a la premsa que dominen els partits estatals.


Quan es parla de llibertat de premsa, dominada per interessos mercantils, tan lícits, com la llei que ajuda sempre els poderosos, és difícil explicar a la gent de peu com i quan opera la informació. Es difícil. I si a més tots i totes sabem que els dos mitjans la informació han enviat i tenien els seus corresponsals en la sala ¿a qui no interessa ?  ¿Al sàtrapa comarcal? ¿Al sistema comarcal bipolar, ara si ara no ? ¿Als dos partits majoritaris estatals que veuen el creixement dels menuts com la desfeta del sistema d’interessos que han creat? 


Em pregunte que si açò passa ara, en tot el que plou a Tavernes i plourà: amb l’esforç d’un consistori amb minoria i sabent governar, amb una oposició tant poc constructiva en la seua majori... Si no es publica ara aquesta informació, ¿què podem esperar de la premsa que es diu lliure el darrer  any de legislatura? 


Seré esclau d’aquestes paraules, però no dir-les no em fan ser més lliure. Preferisc ser una persona opinant en nom de la gent que calladament treballa  i em pregunta. A ells els solc contestar que encara ens queda, que tenim la tecnologia. No volem tindre a la nostra part la premsa impresa, sinó que siga imparcial i objectiva, però mentre això no vinga... ¡¡¡ Visquen els blogs i els ”whassaps” lliures!!!. Ens trobarem.



Jaume Talens

14 comentaris:

Javi Escrihuela ha dit...

Jaume quan-ta raó tens, la manipulació es una obra d'envergadura que té el naiximent a les files del pp, per això saben com moldejar-la a la seva manera i així poder seleccionar als que estan als mitjans de comunicació per a que sempre ploga al seu bancal, la prova la tenim a canal9. Una prova més de la manipulació al Pais Valencià. Ara, tot açò es pot camviar al 2015 així que nosaltres tenim la manilla amb la mà i la veritat a la llengua i a les mans. Hi ha que fer un canvi ja per el bé dels Vallers i dels Valencians!!!

Anònim ha dit...

Les Províncies i Llevant són Las Provincias i Levante? Perquè El Mundo no és El Món ni El Punt Avui és El Punto Hoy (La Razón no és La Raó, tot i que més bé hauria de ser La Sinrazón).

La Cotorra de la Vall ha dit...

Potser siga perquè com ens són més pròxims i valencians, tenim costum de valencianatzar el nom. Cosa que no fem amb els altres per no ser d'ací.
De totes maneres, això ho haurà de contestar l'autor.
Ara no pensem que canvie res el fons de la qüestió que està ben clar.

Des de la trona ha dit...

El que hem de saber la gent de Compromis es que la falta de notícies a la premsa impresa sempre són bones noticies. Ningú caça sense gos, i nolsatres a vui per avui ni tenim gos i saben que no ens agrada caçar al personal com altres. Som diferents i ens tenen un respecte tan gran que val més no `parlar de nosaltres. A la nostra Javi. Amb cent com tu hi ha opinió feta a la Vall.

A bon temps, bona cara ha dit...

No entenen el treball que esta fent el govern del Bloc i Psoe a l'ajuntament amb una trànsfuga, amb un PP a la grenya, i una falta de confiança amb qui més n'hauria de tindre com és el secretari de l'ajuntament abans i després de la moció de censura. Un personatge central en tota la dificil governabilitat del consistori. Aci m'agaradaria a mi vore antics alcaldes navegant en aigües tan rebolicades. Damunt quan ix una cosa bé cap notícia, per a que el poble no ho sàpiga. Esta clar, l'ajuntament de Jordi sempre ho fa tot bé. I això gent de Tavernes no és noticia. Paraula de Torró i Cia.

L'autor que diu la Cotorra ha dit...

Per a mi són diaris del meu espai revindicatiu. Que arriben a la meua comarca. Que en els dos diaris he estat en el seu naiximent comarcal. I ho sent, els tinc per valencians. Ja m'agradaria que canviaren els seus noms. Provincias, vol dir els vençuts. Imagineu-se. I Levante es un punt cardinal, una orientació respecte al centre. Sense propietat propia, ni un titolar ni l'altre. Deixeu-me que pose en valencià al menys per apropiar-me'ls. El mateix que li demane que parlen de la meua terra.

Anònim ha dit...

Home lo de un milio de euros es escandalos! Com pot confundir un alcalde a sabiendas una subvencio en un prestec?? Fent informes externs de 6000 euros per a justificarse... Es una vergonya xe! Si paguem mes del aigua i antes de hora es gracies al Sr. VIDAL. Que inclus no governant ens sorpren en empastre darrere empastre.

Nacionaliste desencantat ha dit...

L'autor que diu la Cotorra ha dit...
"Entenem el sistema. I hem de parlar del sistema, tan impregnat de poder, d’eixe sistema que NO ÉS EL NOSTRE - tot i no ser ANTISISTEMA, que tant els interessa a l’actual poder."

Com es menja no reconeixer un sistema com a propi i no ser anti?

Jo sume a això, que no us agrada el sistema, però quan maneu no el canvieu. Encara estem esperant referèndums de molts temes importants entre els ciutadans, ja que al ple de l'Ajuntament, els polítics sembleu no saber acordar res.

No t'agrada el sistema del qual no tens tot el poder. Quan estaves als teus (com dius) Llevant i Provincies, formaves part del sistema, no era gens diferent del d'ara, i ben a gust.
Com acabes dient, voldries apropiar-te'ls. El que no sé és si sols en sentit figuratiu del nom o enyores el poder de poder disposar d'ells a la teua omnipotent voluntat.

j. talens ha dit...

ni eres nacionaliste ni estas desencantat. Tens partit a prendre i raó a defensar. Però jo seguesc sent el mateix, i gràcies que tots els dies puc treballar. Mai he guanyat de la politica, sempre les meues idees la butxaca m'han costat. M'han fet cants de sirena i la teua d'avui , no m'ha agradat. Seguisc en la politica i el meu nom he posat. Fes tu el mateix, i de segur que podrem els dos o els que siguem parlar. No gastes paraules buides, com no sóc i desencant. Digues qui eres, que vols i ves en el cap alt.

Ja que has errat de cap a peus, deixat aconsellar: - si eres amic val la pena, si eres enemic que més dona ja - fem una cervesseta i deixa de donar-li voltes al cap, és més interessant existir i canviar esta corrupta societat. I tu que fas??

GORDON GEKKO ha dit...

Jaume demanes que la premsa siga objectiva i informe. Demanes molt. Una de les seqüeles d'aquesta crisi és el desmoronament de l'opinió independent i del periodisme en el sentit més pur del terme. La caiguda de la publicitat ha portat a tots els grups de comunicació nacionals, regionals i locals a dependre cada cop més de la publicitat institucional i del vist i plau del govern de torn per tal de "facilitar" la refinanció dels deutes adquirits amb bancs i fons d'inversió: el Grup Prisa, Intereconomia; La Cope, Planeta són els casos més sangrants.
No fa falta ser un especialista en Ciencies de la Informació per saber el que diran El Pais, La Razon, ABC, El Mundo.....sobre el debat sobre l'Estat de la Nació. Cadascú defensa lo seu. El periodisme s'ha convertit en una agència de comunicació que transmiteix el que el capo de turno té a ve transmetre. Al cas Bàrcenas es contrataca amb el cas ERE, al Gran Wayoming es contraprograma amb Carlos Cuesta. Ningú busca la veritat. Tots busquen fer quedar be els seus. Buscar la veritat és una altra cosa. Hi ha que vendre periòdics a la secta i cobrar el sou tots els mesos. I si eres independent ni véns periòdics ni cobres a final de mes. Sobre els casos de Las Provincias i Levante-EMV tal vegada Torró estiga menenjant fils. En tot cas no haurà fet res que abans no feren els altres. És el món que ens toca viure. No importa la veritat. Importa el Compter de Resultats.

Nada nuevo bajo el sol.

un amic de Jaume ha dit...

Xè, nacionalista desencantat, ni que Jaume fóra Franco. No ho estareu embrutant tot mesquinament ??

SI PENSEM ha dit...

A MI EL SISTEMA DEL PP NO M'AGRADA, NI EL DELS SOCIALDEMOCRATES QUE ELS RECOLZEN. I PER AIXÒ NO SÓC ANTISISTEMA , com avui són el metge pacifista, la monja rebel, i l'ecomista savi. Tots ells a Barna.

Nacionaliste desencantat ha dit...

Una flor no fa primavera, i la ideologia per la qual sé que ho dones tot, es queda en no res quan defens o calles davant de molts despropòsits del Bloc a Tavernes.
Tots el tenen com a bon element, però aquell que és bò, no ho ha de ser només pel que no fa de dolent, sino del que fa en possitiu (o que no deixa fer en negatiu als del seu voltant).
És per això que et critique que renegues del sistema i de l'etiqueta antisistema. Això és jugar amb dos baralles. Com criticar la premsa quan s'està fora quan abans estava igual de manipulada.
En quant a l'anonimat, saps que eres l'únic de la família cotorrenca que dona la cara, així que des de eixa palestra pocs exemples doneu. Preferisc així i que penseu en el que dic i no qui ho diu.
En quant a lo de desencantat, estic en el meu dret, com molts socialistes on el desencant els arriba fins i tot al sr. Gonzàlez o molts liberals després de vore el capitalisme del PP.També el meu nacionalisme no me'l pots llevar tú ni ningú del cap, nacionaliste no només s'és del Bloc, ni si sols s'és fusterià al 100%, les coses no són blanques o negres, amb mí o contra mí, com volen fer-nos creu-re els polítics.
Arreplegue el teu interés en deixar-me aconsellar, però per no convertir-ho en adoctrinar, em deixaré des de fora de l'àmbit polític militant, la cervesseta me la faré amb altres amics, que en tinc a molts llocs i mentalitats Al Bloc també en tinc, i per a això no per haver xafat la seu a sovint.
La gent de la política, com tú, abans són persones. Els polítics de hui en dia són altra cosa, no tenen personalitat, com a molt, personatge.
Per acabar, sobre el que fem uns i altres per canviar el món, ja et dic jo que no em quede sols en la protesta, encara que la veig fonamental, sobretot cadascú a dins de sa casa, però tampoc està bé que cadascú es tire flors. Per això no em veig exposant pensaments com ací al Ventilador o al Quadern. Però no des dels partits institucionalitzats com a acumuladors de poder. Per molt bones que siguen les intencions finals, perque es corre el perill durant el camí de canviar d'objectiu sense adonar-se'n.

Jaume Talens ha dit...

Per acabar, treballar a una escola no vol dir ser WERT. Però coneixent la situació com tan bé ha demostrat alguna persona, els demanava que eixira el plenari del mes d'Octubre, significatiu mes, a les pàgines dels diaris que seguisc. Per cert, als que em coneixeu, vull dir-vos que era cert que m'ho havien preguntat gent. Gràcies per ser bona gent, com diria Brecht. Va per tots i totes, eh!