L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 31 de març del 2020

Oratge: Més pluja per avui i demà dijous en la nostra zona i recuperació del cap de setmana






La predicció de l’oratge fins al pròxim diumenge,  dia 5 d’abril, tal com podeu vore en el mapa vàlid fins divendres, ens anuncia més pluges a partir de demà dimecres i sobre tot el dijous, que seran moderades a la zona de la Valldigna, i més quantitat a les zones de muntanya i comarques del nord d’Alacant i del sud de València.

Cal prestar atenció a les comarques del nord de Castelló i sud de Tarragona on poden ser molt intenses. A Tavernes entre ahir i avui només portem comptabilitzades sobre els 9 litres, variable segons zones del terme.

El començament de mes sembla ser que l’oratge vol fer bo aquella dita valenciana:  “abril mullat de pa en ve carregat” mentre el temps es mou inexorablement cap a la Pasqua, tot i que enguany encara no ho ha certesa que podrem menjar la mona o volar el catxerulo. A casa confinats o al camp, un altre refrany “altes o baixes per l’abril són les Pasqües”, ens recorda aquesta celebració, habitualment primaveral.

La inestabilitat generalitzada dels primers dies d’abril  evoluciona, i a partir del dijous es desplacen les pluges majorment cap al nord de la península, a la zona del Cantàbric. També a partir de demà comencen a suavitzar-se les temperatures fredes que hem tingut ahir i avui, amb recuperació sobre tot de les mínimes.

Serà a partir del pròxim cap de setmana quan les altes pressions guanyen terreny i farà que les temperatures siguen més en consonància amb l’època que estem.