L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 12 de març del 2020

L'Associació de Veïns ret una homenatge a la doctora Teresa Sala en una Casa de la Cultura plena de gom a gom



"Estic molt agraïda i orgullosa d'aquest homenatge que vull dedicar a totes les dones de Tavernes, a les que treballen dins i fora de casa" eren paraules amb les quals la doctora Teresa Sala, tancava l'acte de l'homenatge que li oferia ahir l'Associació de Veïns "La Valldigna" en la commemoració del "Dia de la Dona" en una Casa de la Cultura, plena de gom a gom.


La doctora Teresa Sala, en un emotiu parlament, molt aplaudit, va dir que se sentia orgullosa "de poder representar a totes les dones treballadores del meu poble" i es considerava una privilegiada per haver pogut estudiar en una època en que era quasi un miracle que la dona accedira a estudis. En eixe context va assenyalar que havia viscut tots els canvis produïts en la societat, i era testimoni de com s'havia arribat a la situació actual, en que les dones ocupen càrrecs, talment com els homes, després d'anys de lluita per la igualtat. I ací va recordar algunes anècdotes viscudes en el seu treball a l'hospital, de com alguns pacients en visitar-los, li preguntaven que "quan passava el doctor".


L'acte organitzat per l'Associació de Veïns, es va iniciar amb unes paraules de presentació de la seua presidenta, Maria Lluïsa Grau, que va recordar els versos d'Estelles "Assumiràs la veu del poble..." i assenyalava que això havia volgut l'associació "constituir-se en la veu del poble de Tavernes i homenatjar la doctora Sala",  en un acte que qualificava de merescut i de justícia, perquè era de reconeixement, en nom de tots els veïns,  dels seus valors humans, de la implicació en el femenisme i la lluita per la igualtat d'homes i dones en la societat i, sobre tot, una demostració amb una presència multitudinària de veïns i veïns, sense cap tipus de distinció, d'una cosa ben sabuda: la doctora Sala és una persona molt volguda.



L'alcalde de Tavernes, Sergi González, va reivindicar el paper de la dona en la societat remarcant que han estat les lleis i l'educació en valors les que han aconseguit eixe canvi social i sobre l'homenatjada va destacar els trets de la professionalitat, l'estima al seu poble, i l'ajuda prestada sempre als veïns, per acabar amb unes paraules on venia a dir que la doctora Sala en la seua trajectòria humana i de treball "és l'espill on s'han de mirar tots els professionals".


La cronista oficial de Tavernes, Encarna Sansaloni, va glossar la biografia i l'extens currículum de la doctora remarcant que va ser la primera dona metgessa de Tavernes,  amb un treball de perfeccionament constant en l'aparell digestiu, fins aconseguir el doctorar en el 1980, amb estudis de postgrau a diversos països i la seua especialització en endoscopia i les malalties de l'aparell digestiu, entre elles la prevenció i tractament del càncer de colon, on recordava la gran quantitat de publicacions professionals en aquests camps.



Sansaloni va remarcar la humanitat i el carinyo en el tracte  de Teresa Sala al llarg de la seua vida com a metge, la seua professionalitat, i tot plegat unes qualitats humanes que havia fet que la Generalitat premiarà la seua trajectòria en el 2011.

El secretari de l'associació, Toni Verdú, va llegir un escrit molt emocionant enviat pel germà de la doctora  on recordava també, des del punt de vista familiar, moltes de les qualitats que al llarg dels parlaments foren reconegudes en l'ampla trajectòria professional de l'homenatjada.